Farfars begravning

Idag var det begravning för farfar. Det blev en tidig morgon för att fixa det sista med bildspelet till minnesstunden. Vi åkte till pingstkyrkan i Jönköping lite tidigare för att hinna testa så att bildspelet funkade med projektorn. Allt fungerade utmärkt! Det var en fin begravningscermoni med sång och pianospelande av min farbror Nils. Det var så vackert med alla blommor och ljus kring kistan. 

Känslosamt och vackert💕 jag tror att han är nöjd med hur det blev. Vid minnesstunden var det finska piroger till förrätt, kyckling och supergod potatisgratäng till huvudrätt. Sen kaffe och tårta på det. 
Jag tyckte det var fint att se att så många kom för att hedra farfar, både från Sverige och Finland. Det är tydligt att han berörde många med sin kunskap, vilja att lära ut, starka tro och kärlek för familj och vänner❤  Min mamma, bror Erik och jag själv var några bland dem som höll tal. Mitt var kort och lydde:
”Det är med titlar har varit en stor grej för farfar. Han sa ofta att den här personen är läkare, chef osv. För honom var det ett mått på kunskap, och kunskap var något han värderade högt. Men det var inte det viktigaste för honom. Första gången han träffade min dotter Melissa sa han till mig att jag har fått den mest värdefulla och viktigaste titeln; jag är mamma, jag är förälder”. Så kloka ord och visar hur mycket familjen betydde för honom💕
Melissa skötte sig utmärkt hela tiden. Det var riktigt trevligt att träffa all släkt. Vi bär alla med oss hans minne. Många tyckte om bildspelet på farfar vilket var väldigt roligt och det var ett fint bildspel över farfars liv. Vila i frid farfar❤

detkaosvikallarvardag

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka till toppen
%d bloggare gillar detta: