Dags för en viktresa igen!

Nu är det dags att ta tag i det här med kroppen igen! 
Jag har gått igenom en viktresa för några år sedan där jag gick ner 35 kg. Allt bottnade i ett dåligt självförtroende där jag var rädd att Joakim skulle skämmas över att bli sedd med mig då jag inte själv var nöjd med hur jag såg ut. Men under viktnedgången så förbättrades självförtroendet, jag fick en helt ny inställning till träning och kosten och en helt annan kärlek för mig själv. 
 
De senaste två/tre åren har det varit fullt upp med flytt, husbygge, bröllop, graviditet och anpassning till småbarnsliv, vilket tyvärr har resulterat i att träningen och kosten inte har blivit lika högt prioriterad. 
Just nu ligger vikten på 73 kg och målvikten är 57 kg, vilket är en skillnad på 16 kg. Men det är inte riktigt vikten som är det viktigaste i denna viktresa. Jag har mer fokus på att bygga upp styrkan och smidigheten i kroppen igen och hitta tillbaka till en hälsosam livsstil igen. Jag kommer fokusera på proteinrik kost för att hålla mig mätt och har bra med energi till träning. Jag kommer inte ha några förbud eller speciella dieter då det inte fungerar för mig. Allt handlar om val, planering och vilja⭐
Första delmålet är att vara nere på 68 kg till den 28 april, min och Joakims bröllopsdag❤️
Jag kommer göra en viktuppdatering varje onsdag och en utvädering av hur det har gått redan förra veckans invägning. 
Ikväll fick det bli ägg-och skinkmuffins, kycklinglår och sallad🍎🥬

Så enkelt med ägg-och skinkmuffins! 
En skinkskiva i en muffinsform, blanda ett ägg och med en skvätt grädde ( ca 0,5msk per muffins) och salt och peppar. Häll sedan i skinkformen. Toppa med lite ost och grädda sedan i 175 grader i ca 20 minuter😋
Håller du också på med en viktresa, då kan vi peppa varandra! 

4 thoughts on “Dags för en viktresa igen!

Add yours

  1. Jajamensan! Startade med Viktväktarna i början av januari 4,9 minus hittills. Har fokuserat på maten den här månaden. Tänker få in mer motion framöver men först ska jag ta mig igenom min praktikperiod.

  2. Heja dig! Jag är som sagt inne på samma spår just nu och försöker ändra tänk kring maten, träningen är jag igång med så de är de där med att hitta bra alternativ till mat som är de svåra. Ligger ganska lika i vikt så de blir kul att följas åt! 😊

    1. Tack, och heja dig också! Det fixar vi båda två🤗 Ja, det gäller ju att hitta något som funkar i längden. Absolut, vi får peppa varandra😊💪

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d