Te projektet har startat!

Det har varit en riktig kort vecka för min del med bara 2 jobbdagar. Men det känns redan skönt att vara ledig lite igen 😅 Men jag tänkte bjuda på en liten uppdatering om våra/mina projekt just nu

SLÄNTEN

Vårt evighetsprojekt känns det som! Men det börjar att ta sig mer och mer. I måndags var jag på blomstertorget och handlade marktäckande, kryddväxter och två olika sorters aroniabuskar. I tisdags så planterades det för fullt i slänten, och vi på även ut de sista stenplattorna som vi ska ha att stå på.

Våra aroniabuskar är på plats!

Vi har numera planterat så vi tror att vi täckt omkring 40% av slänten med olika växter sen när de kommer upp ordentligt. Jag har för närvarande typ 8 stycken citronmelissbuskar som börjar komma! Det kommer bli mycket te framöver.

EGET TE

De som har läst tidigare blogginlägg kanske kommer ihåg att jag har planer på att göra eget te. Nu har jag börjat med lite experimenterande och torkning av blad. Just nu ligger björklöv och svartvinbärsblad på tork. Vi har ett rum som vi inte inrett än i huset, vi kan inte riktigt bestämma vad vi ska ha där så just nu får det agera torkrun😅

Nästa steg framöver blir att testa att jäsa tebladen innan de torkas. Det blir mycket mer smak i teet då. Men för att kunna göra det på ett smidigt sätt så behövs det närmare 1 kg blad, så det är en hel del🍃 Men det ska bli roligt att testa!

Hittills har jag testat att göra te på björklöv vilket ger en lite citrusaktig smak(aldrig testat det innan), björnbärsblad, svartvinbärsblad, och en blandning mellan citronmeliss och temynta🍵 Och många mer spännande smaker kommer det att bli 🤗 Har ni några spännande förslag på smaker så får ni gärna säga till! Jag är öppen för förslag 😊

16 thoughts on “Te projektet har startat!

Add yours

  1. Så kul att ha små egna spännande projekt på G ..Hoppas att odlingen blir till belåtenhet och så spännande att göra eget te..Det finns ju så mycket roliga ingredienser att använda. Ha en fortsatt trevlig Valborg

  2. Vi har alltid olika sorters te för mannen och sönerna dricker te 😊 själv dricker jag inte te så ofta men jag vill ändå ha en del hemma så dom kan välja 😊..
    Härligt att göra eget te

  3. Men gud vad mysigt att Kunna gör sitt eget te så härligt 😊 kul att ni börjat att fixa i trädgården

  4. Kul att det går framåt i trädgården. Hoppas det blir fint till sommaren 😊
    Så kul att göra eget te. Blev det gott? 😍

  5. Att göra eget the har jag nog inte ens haft en tankepå. Verkar vara en rejäl procedur det där. Har tyvärr inga tips på smaker.

  6. The är verkligen gott. Härligt att gå runt i thebutiker och dofta. Så spännande att du gör eget. Den resan vill jag gärna följa.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: