1:a maj

Igår var det Valborg, och det var inget speciellt för vår del. Vi har inte aldrig varit så mycket för att fira Valborg så för gjorde det inget att det inte blivit någon eld. Just nu är det dessutom eldningsförbud i Östergötland, så det hade ändå inte fått vara någon eld även om det har varit mycket regn de senaste dagarna.

Lite regn ska inte stoppa oss

Dagen började med dåligt väder, regnigt och kallt. Då låter det inte lika lockande med att ha lunchgrillning med grannarna. Men vi gav inte upp för det. Vi hade tidigare under veckan bestämt i en Facebookgrupp som vi har för oss som bor i området, att vi skulle grilla idag och det höll vi fast i. På förmiddagen gjorde vi iordning våra kycklinghamburgare, saft, plockade fram hamburgerbröd, korv och korvbröd till Melissa och jag ställde mig och bakade några grötmuffins till henne också. När barnvagnen var fullpackad med grillkol, tändvätska, ett litet partytält, grillverktyg, rökspån och en fullt påklädd Melissa så var det bara att ta kylväskan med mat och klotgrillen och dra med sig allt bort till lekparken😅Fast vi hamnade på en grannes tomt istället. Tältet restes, grillarna tändes och Melissa och Nelia satte i full gång med att vara överallt. Det kom fler grannar än vad vi trodde med tanke på hur vädret varit precis innan. Så fort vi fått upp tältet så slutade det att regna, det är alltid så lustigt… Om vi inte hade haft med oss tältet så hade det förmodligen regnat hela tiden ☔

Riktigt trevligt var det, och det är så kul att träffas och umgås på ett så enkelt sätt 🙂 Vi har aldrig gjort kycklinghamburgare innan, men så gott det var! Det blir det helt klart fler gånger! Melissa fick äta korv med bröd för första gången, och det slank ner det med tillsammans med två grötmuffins. Ibland undrar jag hur mycket hon kan äta egentligen för ibland känns det som att det aldrig tar stopp. Men jag ska inte klaga, för hon äter ju iallafall! Riktigt trött var hon efteråt iallafall. Så hon fick sova i Joakims knä framför datorn medan jag städande undan leksaker, vattna blommor, fixade tvätt och rengjorde tvättmaskinen.

Nu återstår det bara att se vad man ska göra resten av dagen. Det blir nog lite av en fixardag inne då man inte är så sugen på att gå ut just nu
Hoppas att ni har en bra första maj!

27 thoughts on “1:a maj

Add yours

 1. Men så mysigt det där lät! Perfekt att grilla trots dåligt väder när man väl bestämt det 🙂 jag har heller aldrig grillat kycklinghamburgare men kan tänka mig att det är super gott!

 2. Här är det med regn i dag gjorde inte så mycket alls i går jag heller var inne och kollade på film det renegade här i går med 🙂

  1. Det är ett riktigt trevligt område vi bor i, det är ganska nytt så alla flyttade vit ungefär samtidigt så jag tror att det här rätt mycket faktiskt 😊

 3. Samma här, jag har aldrig firat så för mig spelade det ingen roll. Vad roligt att ni körde på ändå. Låter så härligt och Kycklinghamburgare är ju så gott.

 4. “Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder” eller hur är det man säger? Ni trotsade verkligen vädret idag. Vad roligt att det blev av och att ni genomförde grillkvällen. Vilken underbar ide 🙂 // Petra Elisabeth

 5. saknade inte firandet jättemycket….vi brukar dock träffas antingen med Helsingborgsgänget eller Lundagänget….är inte så trogen precis. Men var väldigt nöjd med att inte fira i går. Låter jättemysigt med er lilla grillfest…kycklinghamburgare lät verkligen riktigt gått.

 6. Så mysigt med en grill träff med grannarna 😊🔥🌭🍔. Det låter gott med kycklinghamburgare. ”Det finns inget dåligt väder. Bara dåliga kläder” 😀.
  Hur gör du rent diskmaskinen??
  Kram❣️

 7. Kycklinghamburgare är gott faktiskt och mysigt ni hade det trots gråa vädret idag. Saknade inte heller eld och det, brukar i alla fall inte gå på sådant

 8. Så bra att ni inte gav upp fast det var trist väder..så skönt att göra något ihop med andra..och bra att ni hade trevligt

 9. Sådant är så trevligt. Tyvärr är det lite konstiga grannar här förutom några få. Man hälsar inte osv. Tråkigt. Däremot kanske man ska lägga ut på deras facebooksida att man tänder en grill och de som vill får gärna komma ut

 10. Vad roligt att hitta på något tillsammans så. Det är typiskt att det inte blir regn bara för man har skydd med sig. Men skönt att slippa det.
  Kycklingburgare låter gott 😋

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: