Firande med äppelmos

I helgen hade vi besök av mina föräldrar, min bror och hans son. De hade tagit med sig massor av äpplen som de plockat från farfars äppelträd. Så vi alla hjälptes åt att göra lite äppelmos🍏 Nja, så lite blev det kanske inte. 14 liter äppelmos! Så nu har vi alla äppelmos så det räcker ett tag. Och då använde vi ändå inte upp alla äpplen som de hade med sig. Men det var en trevlig sak att kunna göra ihop och småprata under tiden.

Självklart blev det lite födelsedagsfirande för oss båda med marängtårta och lite paket. Min födelsedag är nästa vecka så det är lika bra att passa på att fira båda samtidigt. Joakim fick mätverktyg och jag fick en boken “Skörda, lagra, laga” vilken jag nog kommer ha stor nytta av! Det blir en intressant läsning framöver!

Så det har varit en bra helg med mycket fint sällskap och god mat. Så kul att få träffa dem och det var riktigt kul att se kusinerna tillsammans. John börjar tycka att Melissa är mer intressant än läskig numera så det är riktigt kul. Idag är det studiedag får Melissa så Joakim får vara hemma med henne medan jag testar kroppen på jobbet. Får se hur den mår ikväll😕

9 thoughts on “Firande med äppelmos

Add yours

  1. Så gott med hemlagad äppelmos. Själv tänker jag prova göra must i år. Den R boken du fick verkar intressant… speciellt det där med lagringen. Det är alltid ett gissel

  2. Så gott med hemlagat äpplemos. Nu har ni så ni klarar er till nästa år. Trevligt med ett för tidigt födelsedagsfirande också.

  3. Äppelmos ät ju så gott😍 Får nog också göra lite, trädgården börjar bli full av äpplen nu😊

  4. Härligt med mycket äpplen tyckte jag först när jag plockade av våra i år. Men vad fasen gör man med alla äpplen? Jag har också kokat mos. Tänkte baka bullar av några burkar för att de inte ska bli dåliga

    1. Vi har gjort äppelmos, sen så äter vi en del utav dem. Det kommer nog bli lite äppelkakor/paj framöver med. Jag har även börjat torka en del med kanel för att ha i t.ex. te eller som lite snacks 😊

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: