Man måste väl bara älska lite spontanitet

Är du spontan av dig?

När vardagens ekorrhjul är igång så kan det vara svårt att hinna med annat än det som är inplanerat. Jag har alltid tyckt om att planera vad jag ska göra, mina att göra listor var en av mina bästa vänner. Det skapade och skapar fortfarande en struktur i mitt liv som jag känner att jag behöver.

Men jag älskar samtidigt spontanitet. Allt behöver inte vara uppstyrt och planerat. Spontanitet ger utrymme för frihet. Att göra det som man känner för i stunden, vilket är en befriande känsla. Om man tittar på till exempel bröllopsbilder så är de spontana bilderna av de små ögonblicken de bästa enligt mig. Samtidigt kan det skapa mycket möjligheter. Vi gick från planen att köpa ett begagnat hus till att boka tomten där vi byggde vårt egna hus på ett par dagar.

Livet blir roligare med lite spontanitet! Idag på eftermiddagen så bjöd Joakim in ett grannfamilj att komma på middag på kvällen. Vi hade en riktigt bra kväll med enkel middag och ungarna fick leka lite. Två timmar innan de skulle komma så badade vi Melissa och jag kommer på att jag behöver klippa mig. Sagt och gjort, Joakim och jag sprang om varandra och hämtade sax, stol och annat som behövdes. Han klippte mina toppar under tiden som Melissa badade. Två flugor i en smäll. Man måste ju ta tillfället i akt när man kommer på något. För det är väl det både spontanitet och livet tills viss del handlar om. Skapa möjligheter och ta tillfällen i akt för att skapa minnen och leva ett lyckligt liv. Vi har fått så många härliga minnen tack vare spontanitet! Stort som smått! Har ni något härligt minne som ni fått tack vare att ni var spontana?

Life happens when you are bussy making other plans”

17 thoughts on “Man måste väl bara älska lite spontanitet

Add yours

  1. Jag brukar alltid säga att jag hatar listor… och jag skriver nästan aldrig listor och tror att jag är rörig. Men mina kollegor och vänner konstaterar att jag har dem i huvet…. jag behöver inte skriva ner.
    Men jag gillar spontanitet också och tycker inte om långa betänketider.
    Ni verkar ha haft en fin kväll och riktigt bra att kunna slå två flugor i en smäll så där.

  2. Inget som jag minns så här på rak arm men det är klart man behöver en liten klick av spontanitet. Med det sagt så behöver jag få planera och förbereda mig på vad som skall komma ske 👌

  3. Det är svårt att få till roliga saker i vardagen. Men vad kul med spontant sådär. Roligt att ha sådana vänner 😊

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: