Sixten och Bamako

Jag skriver mest om mig, Joakim och Melissa här på bloggen, men vi har ju två familjemedlemmar till. Våra katter Sixten och Bamako🐱 så nu tänkte jag att ni ska får lära känna dem lite mer 😊

Sixten

Vår första katt som vi hämtade hem från ett hus på landet utanför Vetlanda till vår lägenheten 2015. En vanlig huskatt men samtidigt inte. Vilken personlighet säger jag bara! Varje kväll när vi skulle gå och lägga oss fick Joakim hoppa jämfota upp i sängen, för när han släckt fönsterlampan hördes ljudet att katttassar i full fart under sängen på jakt efter hans fötter. Jag låg mest i sängen och skrattade 😅 Feg men kaxig är ett bra sätt att beskriva honom. Om han blir irriterad på att en vänder sig om så han kan komma bakifrån och attackera ens knäveck! Men han älskar att mysa (på sina villkor), flirtar med sina blinkningar och pussas som en galning gör han 💋 Så fort man skrapar i en skål är han där i hopp om att han ska få något, och han ger sig inte förens han fått något den lilla tjuven.

Bamako

Vi hämtade hem henne sommaren 2016 från uppfödaren. Hon är en Savannah, vilket är en blandning mellan en form av tamkatt och serval. Hon var vuxen när vi köpte henne och fått tre kullar. Uppfödaren hade inte längre något nytta av henne så hon fick flytta hem till oss. Jag har aldrig hört en katt jama så högt som hon kan göra! En gång skrämde hon Sixten så pass att kissade ned sig på fönsterbrädan, bara genom att jama😅 Hon älskar värme och kräver att man håller om henne när hon ligger i ens famn. Hon måste ha färskt vatten i glas varje morgon, har inga problem och hoppa upp och sätta sig på dörrar. En riktig jägare är hon också då hon har plockat hem allt möjligt inklusive harar🐰

Deras relation har inte varit helt konfliktfri, men när de fick semestra ihop på att kattpensionat i två veckor så lärde de sig att tycka om varandra. Trots att de blir extremt avundsjuka på varandra så trivs de ändå med varandras sällskap. De älskar att få vara med vad vi än gör. Sixten är ofta med och kollar på när Joakim håller på i garaget och Bamako följer en runt i trädgården. När vi hyrde hus på gården så var de till och med och bastade!😅 I samhället vi bor har nog de flesta sett våra katter när vi är ute på promenad och de följer efter. Med tanke på hur mycket de jamar för att visa att de är med så är det omöjligt att missa dem.

detkaosvikallarvardag

18 kommentarer på ”Sixten och Bamako

  1. Nej så fina 😊 när du skriver sitta på dörrar hur menar du då? Där uppe när dörren är ämnen ? Mysigt att dom vill med på promenad när ni går 😊 ja katten vill vara med dom är sällskapsdjur

  2. Åhhh, bästa inlägget jag läst på länge, en presentation av era fina katter. Er Sixten påminner till sättet om vår tidigare katt Sixten…och Bamko…ha ha vilken underbar varelse som kan skrämma sin kompis på det viset. Vi har alltid haft mycket katter och många gånger följde de med oss på våra promenader…en hel rad med katter….

  3. Tänk vilken personlighet djur kan ha?! Man förstår ju att det blir som en familjemedlem! Vore skönt för en annan som bor ensam 🙂

  4. Djur kan värkligen ha olika personlighetr presis som vi mänskor fin katt ni har 😊

  5. Nej, jag visste inte att ni hade katter. Det måste ju vara det bästa djuret ändå 😍 Haha, den första bilden var kul 😊

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka till toppen
%d bloggare gillar detta: