RUL och en liten olycka

Idag var det äntligen dags för det andra ultraljudet. Tänk att ingen av ungarna ville göra det lätt för barnmorskan att ta bilder😅 När hon skulle kolla på ansiktet så for händerna upp framför och när hon skulle titta på njurarna så var det en virvelvind där inne. Jag fick både gå upp och småhoppa lite på stället och gå på toaletten för att få den lille krabaten att hamna i ett bättre läge. Men tillslut så fick vi till det!

Allt såg fint ut, och det är ju det som är huvudsaken. Krabaten växer på som den ska. Moderkakan såg fin ut och satt på ett bra ställe. Så nu dröjer tills februari tills vi får se den igen♥️

En olycka händer så lätt

När jag körde hem från Linköping och kom in i det lilla samhället vi bor i så såg jag två vad jag först trodde var barn som satt på trottoarkanten med cykeln vält på trottoaren. När jag väl kommit lite närmare såg jag att det inte var barn utan en äldre herre med rullator och hans fru. De båda låg halvt om halvt på trottoaren och vägen. Jag stannar bilen lite framför dem och går ut för att hjälpa dem. Frun kommer snabbt på fötter igen men mannen var det lite svårare med. Som tur var så stannade även några andra bilar bara någon minut efter mig. Så vi kunde hjälpas åt att få upp mannen så han kunde sitta på sin rullator. Han var relativt oskadd med ett skrapsår på huvudet och lite öm i revbenen. En av dem som stannade jobbade i hemtjänsten i området och kände mannen så hon kände honom och kunde ordna skjuts hem för dem. När jag frågade dem vad som hände så berättade mannen att han snubblat till på trottoarkanten och frun hade inte hunnit se vad som hände utan snubblat över honom. Som tur var båda relativt oskadda och kunde få skjuts hem. Detta påminde mig om när jag, min mamma, min bror Daniel och en vän till honom skulle åka från Göteborg och när vi kommit till utkanten så ser vi två bilar som står stilla på vägen framför oss. Det är mörkt men vi ser att det är några personer utanför bilarna. Så vi går också ut för att se vad som hänt. Den främsta bilens vindruta är krossad. På vägen framför bilen sitter en förvirrad äldre man och blöder från huvudet. Han hade korsat vägen där det inte var ett övergångsställe, mörkklädd och utan reflexer. Föraren i bilen hade inte sett honom. Han fördes till sjukhus med ambulans. En påminnelse nu till alla när vi börjar komma in i mörkare tider. Använd reflex!

Har ni varit med eller varit på plats vid en olycka?

16 thoughts on “RUL och en liten olycka

Add yours

  1. Oj vad bra att tanten och mannen klarade sig. Kul med ultraljud och få se sin lilla bebis och höra hjärtslagen. Jag är bra på att se till att mina barn har reflexer men jag själv är dåligt med

  2. Du har en liten buse därinne märker jag. Ja en olycka händer så lätt, men tur du stannade och kunde hjälpa till. Så många bara kör förbi och bryr sig inte.

  3. Har varit med om exakt samma, jag var också gravid och vågade inte häva på mannen så jag fick stå kvar där och invänta hjälp. Denna mannen kundde man heller inte få upp lätt, han var typ som en klump. Men tillslut kom fler och kunde hjälpa

  4. Vad skönt att det såg bra ut 😊
    Det händer lätt att de äldre ramlar, tur att det finns folk som bryr sig om att hjälpa ☺️

  5. Vad skönt att det såg bra ut på ultraljudet 😊 bra att det gick bra med det äldre paret med hoppas du får en fin dag 😊

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d