Glöm inte försäkra din katt

“I annonssamarbete med kattförsakring.se”

Jag har alltid varit en kattperson och jag kommer nog alltid att vara det också. När jag var sex år fick jag min första katt efter att ha tjatat ett bra tag om en katt. Mina föräldrar gav med sig till slut och lilla Mysan fick flytta hem till oss, vilket gjorde mig överlycklig. En katt ledde till slut till att vi hade tre katter hemma hos mina föräldrar. Min man är också en kattperson så när vi flyttade ihop dröjde inte så länge innan vi också skaffade katt. En katt blev snabbt till två. Alla katterna är och har varit unika på sina sätt. Ingen är den andra lik och har påverkat mitt liv på olika sätt. Men det har inte alltid varit en dans på rosor. Katterna har blivit sjuka och råkat ut för olyckor. Överkörd av en cykel, inflammerade sår, bruten svans och en ljusolycka där vi var tillräckligt snabba för att förhindra att katten började brinna. För mig är katterna, och alla husdjur överlag familjemedlemmar. För mig är det en självklarhet att försäkra alla sina familjemedlemmar. Både människor som djur.

Försäkra din katt

Precis som för oss människor så kan även våra kära husdjur råka ut för sjukdomar och olyckor. De flesta försäkringsbolag erbjuder försäkringar för husdjur kan täcka eventuella veterinärkostnader vid sjukdom och olycka. En behandling för urinsten kan kosta upp mot 15 000 kr utan försäkring men med en försäkring så betalar du bara självrisken. Genom att ha en kattförsäkring så blir det en ökad trygghet både för din katt och dig som ägare. Det kan vara svårt att välja rätt kattförsäkring men  https://kattförsakring.se hjälper dig att jämföra olika kattförsäkringar för att hitta den som passar dig och din katt bäst. Det finns även information om kring när det är bäst att skaffa en försäkring, vad som ingår i en kattförsäkring och tilläggsförsäkringar för till exempel avling, mediciner och rehabilitering. En försäkring ger en ekonomisk trygghet att kunna ge katten den vård och omsorg som den behöver. När man bestämmer sig för att skaffa ett husdjur är det ens ansvar som ägare att ta hand om djuret och ge den det liv som den förtjänar.

Vad tittar försäkringsbolaget på?

  • Kattens ålder
  • Kattens kön
  • Om katten är kastrerad eller inte
  • Rasen, eftersom olika raser har olika benägenhet att drabbas av olika sjukdomar
  • Om det är en inne-eller utekatt. En utekatt har större risk att råka ut för olyckor eller få skador av andra djur. Men en innekatt har större risk att råka ut för så kallade “välfärdssjukdomar” om de inte får tillräckligt med stimulering och motion. En katt kan få tandproblem och råka ut för fallolyckor oavsett om det är en inne- eller utekatt.

Har ni försäkrat era djur?

5 thoughts on “Glöm inte försäkra din katt

Add yours

  1. Det är bra att det finns en försäkring för katter och hundar eller vilket djur som helst för om det djuret skadar sig så är det bra att det är försäkrats =)

  2. Vi har en katt, men tyvärr har min man en konstaterad kattallergi, och jag märker att jag är överkänslig. Har så svårt att leva utan djur så får se hur vi löser det då vi inte har kvar henne.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: