Planering inför Helsingsborgsresan

Igår bokade vi hotell inför vår helg i Helsingborg efter ett tips från popprinsessan. Vi ska bo på Hotell V som ligger centralt i Helsingborg. Det är ett lite mindre hotell och verkar riktigt mysigt. Vi har bokat deras hösterbjudande där vi även får en två-rätters middag på deras egna bistro på kvällen, vilket ska bli jättegott. Jag har bokat in mina föräldrar på barnvaktstjänst den helgen, de har erbjudit sig under lång tid och nu blir det äntligen av. Det blir kul för dem och Melissa att få spendera lite mer tid ihop. Och det blir att vi åker till dem redan på fredagen för att sedan åka vidare till Helsingborg på lördagen.

Vad ska vi hitta på i Helsingborg?

Det som är viktigast för oss under denna resan är att umgås! Bara Joakim och jag. Vi vill inte planera för mycket vad vi ska göra eftersom vi gärna vill känna in staden och göra det som faller oss in. Men eftersom varken han eller jag är personer som bara kan ligga stilla på spa så behöver vi ha lite mål för vår resa.

Väla centrum– Här har vi varit innan men tycker att det är ett väldigt trevligt köpcentrum. Så planen är att bara strosa runt och kika lite i affärerna.

Kullagatan-Det är Sveriges äldsta gågata med ett stort utbud av butiker. Jag är lite svag för äldre mysiga gågator. Så det blir nog att gå längs denna gatan också.

Ebbas fik -Ett till tips från popprinssessan. Det är ett fik i 50-tals stuk som har ett stort utbud av kakor. Så vi ska definitivt försöka att stanna där en stund för fika.

Havet– Nu kommer vi ju åka dit i november så det kanske inte kommer så värst varmt. Men man kan inte vara vid en kuststad utan att titta på havet.

Äta gott, mysa och njuta – Detta är jag säker på att vi kommer att göra. Vi ska ha tid för varandra och ta hand om oss.

Även om vi inte har varit så jättemycket i Helsingborg så har vi båda en förkärlek till staden. Alla som jag vet har varit i den tycker att det är en fantastiskt vacker stad och jag hoppas verkligen att denna resa förstärker det intrycket. Vi ser riktigt mycket fram emot denna resa 😊

Bilden är lånad från https://foretagare.helsingborg.se/

Har ni varit i Helsingborg och vad tycker ni om staden?

16 thoughts on “Planering inför Helsingsborgsresan

Add yours

  1. Så mysigt det låter. Har bara varit i Helsingborg ett par timmar. Bodde i Malmö, men skulle se fotboll där. Gick runt lite i centrum innan matchen, men fick en så positiv bild av den staden. Härligt att ni tog er tid att bara vara ni två och utan barn. Man behöver det ibland.

  2. Åh vad mysigt att bo lite på hotell låter som att ni kommer att få det super mysigt 😊

  3. Hoppas ni får en riktigt trevlig tur, själv bor jag i grannstaden Landskrona och känner alltför lite till Helsingborg trots att jag egentligen är där varje vecka….. men bara på vissa platser…håller dock med om att det är en väldigt vacker stad.

  4. Vad mysigt för er att åka iväg lite 😊 Jag var faktiskt aldrig varit i Helsingborg, men det verkar fint!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d