Författarkursen jag går

Som de flesta av er säkert vet så har jag går en författarkurs på Nordisk författarutveckling. Jag har fått mycket frågor om denna kurs så jag tänkte berätta lite mer om den. Jag tänker inte gå in på för mycket detaljer då det är en kurs som man får betala för.

Jag har nu gjort färdigt den av de åtta lektionerna. Allt sker på distans där lektionerna är på pdf-filer så man kan gå tillbaka och läsa så många gånger man vill. Och man har även tillgång till dem efter kursen så man kan gå tillbaka för tips och inspiration när man vill. Lektionerna är kompakta och förutsätter att man tänker själv och arbetar med materialet. De tar upp saker såsom marknadsanalys, artikelskrivning, olika genrer, vad man ska tänka på när man skriver en roman, hur man skapar en levande karaktär och förmedlar den känslan som man är ute efter. Det är även en hel del övningsuppgifter som får en att tänka till, utveckla sin fantasi och sitt skrivande. T.ex. anteckna upplevelser och observationer av människor i din omgivning, skriva en dialog efter de mål som beskrivits i en lektion och skriva en artikeln med en ny vinkel på ett känt ämne.

Det är även tre inlämningar under kursens gång som skickas till studieledaren som kommer med feedback. Den feedbacken jag har fått har varit väldigt givande och utvecklande samtidigt som den peppar en att bli ännu bättre. Men jag tänkte att jag kunde bjuda på vad jag skrev på två uppgifter.

Skapa en spännande stämning med några få meningar

Med skakig hand drog hon ut den översta skrivbordslådan. Andningen ökade när hon såg mappen. Det var den dem behövde. Fingrarna kändes fuktiga mot mappens glatta yta. Fotsteg ekade i korridoren utanför. Pulsen skenade. Han var redan tillbaka.”

Skapa en levande atmosfär i en beskrivning av en plats med några få meningar

Vattnet omkring dem glittrade av solens strålar. Den sträva saltvattens luften bildade ett kladdigt lager på huden. Vajerns rytmiska slag mot masten följde vågornas takt. Det stora seglet var fullt utspänt och det enda som hördes var vågornas slag mot skrovet.”

Jag har fått ut väldigt mycket av den här kursen och kan verkligen rekommendera den för dem som utveckla sitt skrivande. Och jag har ett litet skrivprojekt på gång ✍️

Vad tycker ni om att läsa/lyssna på för böcker?

8 thoughts on “Författarkursen jag går

Add yours

  1. Låter jätteroligt och sättet att skriva kan man ju få in i mycket både för det ändåmål du läser för, men även sättet att berätta något i bloggskrivandet med, man kan använde det för att underhålla det man lär sig

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d