“Nyckeln” av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren

Den tredje och sista boken om Engelsfors.

Handling

Det har inte gått lång tid sedan de förlorade ännu en medlem av de utvalda. Mystiska saker händer i Engelsfors och naturen förändras. Tiden börjar bli knapp för de utvalda, tiden för att stänga portalen för demonerna närmar sig. Men de utvalda vet inte hur de ska göra samtidigt går en av dem med i rådets egna grupp för att stänga portalen. Deras relationer och lojalitet sätts på prov. Som läsare får man följa vad som händer med de utvalda och i gränslandet.

Mitt omdöme

Ännu en spännande och välskriven bok. Den besvarar de frågor som uppstått under trilogins gång, den är full av vändningar som gör den intressant och svårt att gissa vad som kommer hända. Perfekt för den som gillar övernaturligt och ungdomslitteratur. Vissa partier kan bli lite långdragna. Den lämnar även förhoppningar på att det kommer en uppföljare men än så länge har det inte varit någon skymt av en sådan.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: