Göra eget te – provsmakning

För er som har följt bloggen så vet ni att jag gärna gör mitt egna te. För er som vill läsa mer om uppstarten så finns det här. Så under det här året har jag samlat på mig diverse löv, frukt och bär. Dessa har jag torkat och sedan lagt i separata burkar. Löv och bär som är från samma sort har fått hamna i samma burk. Efter det var det bara att experimentera fram vilka smaker som funkar bra tillsammans och vilka mängder som behövs.

Citronmeliss och björklöv passar båda bra som en bas. De är båda citrusaktiga och milda i smaken. Mynta har mer smak och passar också bra som bas. Det finns flera olika myntasorter så det att är bara att experimentera. Här kommer några av dem smaker som har blivit några av mina favoriter:

Björnbär och smultron

Svartvinbär och björk

Hallon och rabarber

Citronmeliss och pepparmynta

Äpple med kanel och temynta

Jag har fortfarande inte testat alla smakkombinationer som mina brukar har att erbjuda. Det är en process, och det får ta sin lilla tid. Huvudsaken är att jag hittar kombinationer som jag tycker om. Allt handlar om vilka smaker man gillar och man måste våga testa sig fram. Låt fantasin flöda och smaklökarna vara domare. En viktig sak att tänka på är att det kräver längre dragningstid när man använder sig av löv och bär. Bli inte avskräckt av att vattnet inte får så mycket färg, smaken finns där ändå.

10 thoughts on “Göra eget te – provsmakning

Add yours

  1. Mycket jag inte tänkt på man kan använda i te. Säkert jättegott att göra eget. Jag är periodare med te, just nu dricker jag inte det så mycket.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: