Trafikförsäkring för allas trygghet

“Annonssamarbete med Trafikförsakring.se”

Har du ett motordrivet fordon? Ja, då måste du ha en trafikförsäkring för att få använda fordonet. I Sverige är det lagstadgat att alla motordrivna fordon som är registrerade hos trafikverket och alla fordon som körs på svenska vägar ska ha en trafikförsäkring. De ända fordon som inte behöver ha en trafikförsäkring är dem som är avställda. Alla försäkringsbolag erbjuder en trafikförsäkring men sedan kan du själv välja om du vill lägga till hel-eller halvförsäkring eller andra tillägg.

Varför ska man ha en trafikförsäkring?

Det är egentligen ett väldigt enkelt svar på denna fråga. Trafikförsäkring är till för att skydda dig, andra och egendom när en olycka sker. Det är en trygghet för dig och andra trafikanter. Om en person eller egendom blir skadad vid en trafikolycka är det trafikförsäkringen som betalar ut ersättning till de drabbade. Om personen som är ansvarig för olyckan inte har en trafikförsäkring blir personen själv skyldig att betala alla kostnader, vilket kan handla om miljonbelopp vid en större olycka.

Bilen är lånad från trafa.se

Vad påverkar försäkringspremien?

Hur mycket du får betala i månaden beror till stor del på vilken typ av trafikförsäkring du väljer och vilket försäkringsbolag. När du ska välja en trafikförsäkring kan det vara bra att jämföra mellan olika försäkringsbolag för att se vilken försäkring som passar dig, ditt fordon och plånbok bäst. Genom att samla dina försäkringar hos samma bolag så kan du få rabatter. Om du väljer att ha en låg eller hög självrisk påverkar också månadskostnaden för försäkringen. Ju högre självrisk desto lägre månadskostnad.
Några andra saker som också påverkar är:
– Din ålder : förare under 24 år har en högre försäkringspremie
– Typ av fordon : fordonets ålder och värde påverkar. Hos de flesta försäkringsbolags hemsidor går det att få en uppfattning om vad en trafikförsäkring hos dem kommer att kosta, det kan vara bra att undersöka detta innan du köper ett fordon
– Vart du bor : till exempel om du bor i Stockholm har du oftare en högre försäkringspremie än en person på Gotland eftersom det är mer trafik i Stockholm och därför större risk att vara med i en bilolycka

Trafikförsäkringar är till för allas trygghet. Om du inte har en trafikförsäkring på ett påställt fordon så kommer du få en straffavgift på strax över 100 kr per dag och fordon. Den här summan kan snabbt överstiga den summan som du annars skulle betalat till ett försäkringsbolag.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: