Trattisförrådet är påfyllt

Nu när det är striktare restriktioner även här i Östergötland så får man hitta lite andra sysselsättningar. På förmiddagen så blev det en skogsrunda för hela familjen för att testa svamplyckan. Och nog fanns det svamp! Mossan var full av trattkantareller. Som tur var för min del behövde jag inte gå så mycket. Vi början plockade vi även de små men det fick vi snabbt ge upp för vi ville inte vara kvar i skogen resten av dagen. Dessutom blev det jobbigt att sitta på huk efter ett tag. Melissa fick leka runt i skogen och hjälpa till att plocka svamp.

Det blev iallafall en rejält lass svamp som fick följa med oss hem. Lite över 2 kg trattkantareller. Nu är de på tork inför att stoppas i burkar så vi kan använda dem tills nästa höst då det blir dags att plocka mer🍁 Jag måste säga att det underlättar verkligen att ha en tork, annars hade de här varit utspridda på plåtar på golvet och det hade tagit flera dagar för dem att torka. Nu är tar det inte större plats än torken och blir färdig på bara ett par timmar 😊

Självklart har vi sparat lite svamp till pizzan ikväll, så ikväll blir det en riktigt lyxpizza men nyplockad svamp på 😍

Efter förmiddagens skogstur så är jag nu bänkad i soffan med Alvedon och värmekudde. Och det är här jag kommer att få spendera resten av min dag. Med undantaget från pizzamys och tända ljus, det är ju trots allt Allhelgonaafton🕯️

Tänder ni några ljus ikväll?

11 thoughts on “Trattisförrådet är påfyllt

Add yours

  1. Det är ju hårdare restriktioner nu än tidigare i år. Är så trött på det. Så mycket svamp ni hittat. Gott att ha nu under vintern

  2. Perfekt sätt att kunna umgås utomhus 😊 Trodde att det var slut med svamp för i år nu men ni hittade en hel del

  3. svamp är ju så himla gott! Kul att ni hittade en hel del igår i skogen. Tycker det är så gott då man kan ha det till så mycket😍

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d