Stången är upphängd!

För några dagar sedan skrev jag att vi bestämt oss för att göra lite av ett hemmagym genom att sätta upp en stång som vi skulle kunna träningsband i. Så under den här veckan så har vi pysslat lite med det. Joakim hade ett rör som han fått över när han gjorde buren till sin bil. Så vi har mätt ut vart det skulle sitta och hur långt det behövde vara. Vi gick igenom bilder vi tog under tiden vi byggde huset för att ha koll på vart reglarna satt. Joakim fick även testsitta på det för att se så att det inte sviktade för mycket innan vi kunde börja.

Efter att funderat lite på hur vi på bästa sätt skulle sätta upp stången så kom vi fram till att vi skulle göra egna fästen till den. Så Joakim fick rita dem i CAD och sedan svarva dem i aluminium. Rejäla och snygga blev dem!

Idag har Joakim sågat av röret i rätt längd så idag fick det komma upp. Det blir ju rätt högt upp så soffbordet fick också stege 😅

Nu är det rejäla röret på 50mm i diamet att på plats och avtorkat med aceton för att få bort den sista smutsen. Självklart var Joakim även tvungen att det var stabilt genom att testa hänga i det!

Stabilt var det! Varken rubbas eller vrids när han hänger i det så det blir superbra! Det som återstår nu är att införskaffa trx-band som vi kan hänga där för att träna. Samt att införskaffa en gardin som vi kan ha för att stänga mellan de olika sektionerna i huset. Det blir perfekt för bäddsoffan som våra övernattningsgäster får sova i står där. Så nu letar jag för fullt efter vilken gardinlösning som passar bäst!

13 thoughts on “Stången är upphängd!

Add yours

  1. Vilken bra lösning! Och perfekt med dubbel funktion då ni kan skärma av med gardin också. Vi håller på att ändra om lite hemma och sätta in alla träningsmaskiner i ett och samma rum så att vi kan träna utan att störa någon annan i familjen.

  2. Superbra med träningsmöjligheter hemmavid. Det ska bli kul att se dig , fniss hänga där och träna med stora magen sedan. du kommer göra succe. Nej nu var jag nog mest avis för att jag själv skulle önskat mig som världens starkaste gravida kvinna. Heja dig

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d