Första snön och lussekattsbak

Känslan av när man drar upp persiennen och ser vinterns första snö, jag blir som ett litet barn igen! Det blir så otroligt vackert ute när snön lägger sig. Det kom inte mycket snö men tillräckligt för att skapa den vackra naturen och känslan. Melissa och jag tog en liten promenad till Handlarn för att hämta ett paket under tiden som Joakim bytte däck på bilen🌨️

När vi kom tillbaka så var det dags för lussekattsbak! Degen hade jäst riktigt fint under tiden vi var ute och gick. Idag fick vi även testa vår bakskiva som vi gjorde av en klinkerplatta. Den funkade perfekt, degen fastnade inte och den var så pass stor att alla tre kunde baka på en samtidigt! Efteråt var det bara att torka av den. Det var riktigt mysigt och roligt att kunna baka alla tre tillsammans. Melissa tyckte också det var roligt även om hon efter ett tag insåg att degen var väldigt god att äta.

Några lussekatter fick vi ut och de blev riktigt goda och luftiga. Nu är det bara den svåra uppgiften att se till att de räcker till jul. Nästa helg blir det pepparkaksbak!

14 thoughts on “Första snön och lussekattsbak

Add yours

  1. Jag bor långt ner i Skåne och här har precis blivit lite kallare. Jag slipper gärna snö…
    Alla verkar ha bakat idag, så gott!!

  2. Jag blev också glad när jag vaknade idag…det var ingen sn men massor med rimfrost – vackert så det förslår här ute på landet.
    Det är underbart att baka med sina barn och jag ser fram emot att dottern ska komma hem så vi kan baka ihop….mina barn är 23 och 25 år men vi älskar fortfarande att göra saker tillsammans

  3. Håller med om att det kan vara mysigt med snö ibland även om vintern inte är en storfavorit. Bra id att använda en klinkerplatta att baka på, bullarna såg goda ut också så det är nog risk att de går åt fort

  4. Det var lite frostigt ute, men ingen snö. Det är så vackert då snön börjar komma, och att den sen lägger sig gör ju att det lyser upp lite i dessa tråkiga tider.

  5. Det är alltid något speciellt med den första snön! Blir också som ett barn och måste typ berätta för alla 🙂 Bakade också lussebullar igår. Så smidigt att ha en bakplatta!

  6. Nu blev jag så avis på er måste jag säga. Jag vill också ha snö och vinter nu. Här ska det baas med saffran under dagen. Tills vi ska tända ljuset i kväll.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d