Projekt: Mörkläggningsgardin

Vi bestämde ju oss för ett tag sedan att sätta upp en stång i valvet mellan vara två vardagsrum. Denna ska fungera både som hemmagym med ett trx-band och avskiljare mellan de två delarna av huset.

Vi beställde två stycken mörkläggningsgardiner från Cellbes som är tre meter långa. Vi behöver långa gardiner då vi har cirka 3,8 meter i takhöjd.

Eftersom öljetterna på gardinerna är alldeles för små för stången, och dessutom ville vi inte behöva ta ned stången för att byta gardiner. Så Joakim fick i uppdrag att göra förlängare till gardinerna med sin 3D-skrivare. 16 stycken, en till varje öljett.

Resultatet blev perfekt! Färgen passar så bra då vi har en vägg i liknande färg i vardagsrummet😍

Det blev så snyggt!

Gardinen är lagom lång så att den inte släpar i golvet och katterna kommer lätt under när det är utdragen. Den blir bra som mörkläggning och ljuddämpare för gäster som sover på bäddsoffan.

Vi är riktigt nöjda😍

18 kommentarer på “Projekt: Mörkläggningsgardin

  1. Det förstår jag det att ni blev nöjda. Grymt snyggt. Det är alltid roligt att göra om och göra fint.

  2. Vad bra det blev! Har inte tänkt på att Cellbes har gardiner, tack för tipset! Skönt att kunna skärma av utan att ha dörrar.

  3. Smart att kunna dela av om man har nattgäster. Tänk vad smart det är med tyger egentligen. De kan verkligen förvandla ett rum

  4. Så bra det blev, vi har också skärmat av med gardiner här hemma och det är väldigt praktiskt.. Fin gardin var det också

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: