Chokladpraliner och inskolningssamtal

Igår jag mig på en sak som jag aldrig gjort tidigare – egna chokladpraliner! Formarna har jag fått i en julklappslek för många år sedan så nu var det dags att använda dem. Det var första gången jag tempererade choklad och det var ett jobb i sig. Så det blev praliner med mörk choklad och hallon fyllning. Testade även göra en med vår hemgjorda körsbärslikör.

För att vara första gången så blev jag riktigt nöjd med resultatet! Det tog tid och det var otroligt kladdigt! De har fick sig lite skönhetsskavander, och jag fyllde dem lite för mycket så bottnarna blev inte de bästa men vad gör väl det? Huvudsaken är ju att de smakar gott och det kan vi intyga att de gör! Joakim fick testa den med körsbärslikör och han önskade att jag gjort fler sådana. Men nu vet att det funkar bra med likör i fyllningen.

Jag vet inte riktigt hur de tänkt i det receptet som jag gick efter. Enligt receptet skulle det bli 30 stycken praliner och jag som hade 30 formar tänkte att det blev perfekt. När jag var klar så var det fortfarande en hel del fyllning och skalchoklad kvar, så fick jag användning av en av chokladkakasformarna som Joakim samlat på sig någon gång.

Idag har det inte blivit någon tid i köket för min del, fick nog av det igår. Jag har tagit det lugnt, fixat lite saker på datorn och plockat fram vår julgran och pyntet till den. Det får bli platskulor i år då det finns en risk att Melissa kommer stjäla en och annan kula 😉 Så ikväll ska vi pynta granen här hemma 🎄

Inskolningssamtal

När jag hämtade Melissa på förskolan så pratade jag lite med en av pedagogerna. På grund av pandemin har vi inte haft något samtal efter inskolningen som man brukar ha, och vi kom överens om att vi inte behöver ha det utan vi pratade lite snabbt om det nu istället. Inskolningen gick jättebra med Melissa. Hon trivs bra på förskolan – äter, sover, leker och har lätt för att umgås med pedagogerna och de andra barnen. Hon har varit i sig trygg redan från början, vilket är otroligt skönt 😊 Men de har även fått känna på hur bestämd hon är och hur arg hon kan bli när hon inte får som hon vill, känner igen mig en del från när jag var liten 😅

Nu är det dags för en liten fruktstund/fika innan det är dags att klä granen🎄

Ha en fin kväll♥️

13 thoughts on “Chokladpraliner och inskolningssamtal

Add yours

  1. Jag hade faktiskt ingen aning om att det fanns chockad formar så man kunde göra egna🙊Alltid lär man sig något nytt…Tycker fina blev väldigt finna och vad härligt att höra att dom blev godkända…

    Skönt att dottern trist så pass bra på förskolan då mår man själv bra som förälder. .Själv har jag haft det ganska jobbigt med äldsta sonen när vi skola in honom…

  2. Roligt att detfungerar bra påförskolan, alltid kul..mums, egna chokladpraliner, det lätt verkligen jättegott. Duktigt attha tålamod att knåpa ihop sådana själv

  3. Själv gillar jag ju inte när choklad är med likör tycker inte alls om det. Men kul att Joakim tyckte om det hoppas han kanske kan få några fler till julafton? 😉

  4. Men vad duktig du är….det där har jag aldrig gjort men de ser helt ljuvliga ut måste jag säga. Ja, plastkulor är verkligen att rekommendera med barn i huset….

  5. Vad skönt att det funkar så bra för förskolan!
    Jag har aldrig gjort egna praliner, de ser jättefina ut! Det enda jag brukar göra är egna trillingnötter, men det är ju inte precis någon pralin 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: