Tillbakablick – 3 år sedan

Idag när jag gick in på facebook så visade den en bild från tre år tillbaka. Tycker faktiskt det är ganska kul att de plockar fram de där minnen då och då, för det är så lätt att man bara kör på i livet och inte tänker tillbaka på vad man gjort och hur långt man kommit. Idag kom den här bilden från vårt husbygge för tre år sedan upp.

Det känns helt otroligt egentligen att vi gjort allt i huset själva – förutom el och vatten för det ska man låta elektriker och rörmokare göra!
Men allt annat slit som vi för, mestadels Joakim som tog tjänstledig för att kunna jobba med huset. För er som inte vet det så jobbade Joakim tidigare som snickare innan han började på Saab, så han visste vad han gjorde och han fick lära mig. Något som verkligen utvecklat vårt samarbete och det känns som vi kan klara vad som helst tillsammans. Men jag skulle ljuga om jag inte sa att vi hade våra stunder emellanåt då vi var riktigt trötta och irriterade på varandra! Just den 5:e januari 2018 höll vi på att resa väggarna till den andra delen av huset och även börja få upp takstolarna för den delen. Ett riktigt tungt jobb!

Idag när jag ser tillbaka på det här så är det nästan lite svårt att förstå att vi inte har bott här längre för på ett sätt känns det som att vi inte har bott någon annanstans. Husbygget var en av de bästa sakerna vi gjort. var det en väldig påfrestande tid både fysiskt och psykisk då all vaken tid handlade om bygget. Varje helg var vi där, Joakim var där varje vardag från 6.30 till 18.00 och ibland ännu senare, vissa eftermiddagar efter jobbet åkte även jag ut dit för att hjälpa till och dem kvällar som vi inte var på husbygget var vi i olika affärer för att titta på kakel, färg, golv osv. Men på något sätt lyckades jag ändå få in en bröllopsplanering i allt detta, då vi gifte oss under byggprocessen också!

Jag är så sjukt stolt att vi gjorde det tillsammans!

detkaosvikallarvardag

20 kommentarer på ”Tillbakablick – 3 år sedan

  1. Superimponernande att bygga själva! Vet bara hur mycket tid man man la på att närvara vid bygget av vårt sommarhus (som visserligen är som en villa) men vi hade entreprenörer som byggde. Och wow att genomföra ett bröllop samtidigt!
    Fick en påminnelse att jag var på Hawaii för 6 år sedan! Kul med sådana påminnelser!

  2. Men så häftigt! Kan tänka mig att det har varit en stundtals påfrestande utmaning, men vilken prestation att vara stolt över när det blev klart!

  3. wow, ni kan verkligen vara stolta, måste vara en alldeles speciell känsla för huset när man har byggt det själv. Duktiga ni är….jag gillar också FB-minnen

  4. Vilket ljuvligt minne!!! Ibland blir jag glad när jag ser att OJ det var 10 år sedan vi gjorde om toaletten så säger jag fortfarande idag att den är nyrenoverad hahaha:))))

  5. Kul med bilder där man kan se sina byggprojekt. Härlig resa men ack vad tid och jobb det var när vi totalt renoverade vårt hus

  6. oj, duktigt att bygga själva och bra att ni trivs efter att ni flyttat in, är ju svårt att veta på förhand hur det kommer bli när husbygget är klart

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka till toppen
%d bloggare gillar detta: