Pandemisyssla – sortera påsar

Vad gör man inte för att sysselsätta sig under pandemitider?

Tidigare i veckan så skulle jag gå upp till vår lilla butik i byn för att skicka ett paket. Jag tänkte att jag skulle lägga paketet i en påse för att det inte skulle bli blött under min promenad i snövädret. Då fick jag äntligen motivation till att ta tag i det som jag och Joakim har pratat om länge – rensa våra lådor med påsar! Det har varit svårt att hitta en bra påse och varje gång man öppnar en av dem så ramlar det ut påsar. Joakims låda i hallen är över en av påslådorna och varje gång han öppnade sin låda följde den undre lådan med.

Vi köper nästan aldrig påsar när vi är ute och handlar, utan har alltid med egna och gärna flergångs. Både av miljömässiga själ och för plånboken. Varför skulle jag köpa en ny påse när jag har en egen? De flesta påsar går ju att använda flera gånger så varför inte göra det? Detta gjorde vi redan innan det blev en ökad skatt på påsar. Men nu blir det ju extra motiverande.
Så alla påsar åkte ut på golvet så jag kunde sortera dem i lugn och ro. En del av påsarna har vi haft i flera år!

Det blev en låda med stora plastkassar (mestadels Ullaredskassar som ni säkert kan se) och tygkassar. Den andra lådan blev papperskassar och våra handlingskassar. Små plastpåsar åkte in i köket då vi har dem för att slänga små plastgrejer i återvinningen. De normalstora plastpåsarna åkte ut i tvättstugan till vår textilåtervinning eftersom de är en bra storlek att lämna in på butiker. Märks det att vi går in för återvinning?

Det fanns även en del små kylväskor i lådorna som istället fick åka in på hyllan i garderoben i hallen. Så då passade jag på att röja av den lite snabbt också när jag ändå tagit mig upp på stegen. Hittade både regnbyxor och överdragsbyxor som Joakim letat efter! Det lönar sig att ta tag i det tråkiga ibland.
Nu ska vi bara lyckas hålla den nya ordningen i lådorna.

Är ni duktiga på att återanvända påsar?

25 thoughts on “Pandemisyssla – sortera påsar

Add yours

 1. jösses vad påsar ni har. Vi brukar använda flergångspåsar när vi handlar, men pga pandemin så har vi kört med mycket hemkört eller att hämta upp veckobeställningen från affären. Här använder de tyvärr plastpåsar när de packar varorna så kommit en del extra. Som tur kan man ju alltid använda dem som soppåsar

 2. Jag har en kasse med påsar i bilen, annars glömmer jag att ta med mig. NÄr det kommer till vanliga plastkassar så har vi hur många som helst ute i förrådet….var slarvig tidigare och köpte nya relativt ofta om inte alltid…men nu har jag skärpt mig. Ni fick ju riktigt fint bland era…

 3. Vi har inte köpt en påse på säkert 15 år, förstår inte folk som gör det… Vi ska roa oss med att börja måla lister och dörrfoder. Rum för rum… coronapyssel 🙂

  1. Vad duktiga ni är! Vi har mestadels fått dem påsarna vi har på något sätt! Brukar använda väska eller flergångspåse när jag shoppar.
   Åh det är ju något som också behövs göras😉

 4. Så flitig du varit idag då, jo ibland lönar det sig verkligen… Ibland letar man och letar men finner inte det man söker förrän man gör en grundlig rensning 😋

 5. När jag handlar mat har jag nästan alltid med mig egna påsar, vilket resulterat i att vi har noll påsar att använda som soppåsar numera, så vi måste köpa rullar med avfallspåsar! Lite komiskt är det ju, fast det blir ju billigare i längden.

 6. Vi är nog ganska duktiga när vi handlar fysiskt i butik att ta med våra handlakassar och man kan använda om och om igen. Kassar och påsarna är på tok för dyra tycker jag nog allt

 7. Vi har egna kassar sådana lite grövre handlarkassar vi köpt och vi tar alltid med egna, ibland får man köpa för det kanske inte räcker till de kassar man har, men i regel har vi extra i bilen

 8. Jag är väldigt duktig på att påminna min kollega om att ta med påsar då vi handlar på jobbet 🙂 Sen är jag väldigt duktig på att glömma ta med mig själv, även om det blir bättre och bättre med den saken.

 9. Vi har inte så många påsar, köper sällan sådana i butik då vi alltid har med egen väska och flergångskassar..men är alltid bra att tänka på återvinning

 10. Jag har med massa med påsar väldigt onödigt i egentligen men det blir nog så då man är på affären och handlar och inte tar med sej egen i gen sedan 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: