“De sju som såg” av Denise Rudberg

Fakta:
Författare: Denise Rudberg
Förlag: Månpocket
Utgiven: 2018
Antal sidor: 331
Genre: Deckare
Serie: Marianne Jidhoff (del 7)

Handling

Marianne Jidhoff försöker sig på en ny hälsosam livsstil med träning samtidigt som hon försöker anpassa sig till sin nya roll som chef för utredningsgruppen som hanterar extra känsliga polisutredningar. Tillsammans med Torsten Ehn, kriminalkommisarie, Augustin Mardrid, kriminalassistent, och två nya kollegor tar dem sig an ett nytt fall där en känd före detta hockeyspelare hittats död i sitt hem och hans fru är brutalt misshandlad och drogad.
Mannen hade en framgångsrik karriär där hans bolag var redo för att börsnoteras och ett lyckligt äktenskap. Men när utredningsgruppen börjar gräva inser dem snabbt att den perfekta ytan döljer mörka hemligheter.

Omdöme

Ännu en välskriven och spännande bok av Rudberg. Boken är inte bara spännande utan innehåller även en hel del humor vilket jag tycker om. Huvudkaraktärerna känns väldigt mänskliga eftersom de har sina vardagsproblem och känslor samtidigt som de brottas med en allvarlig brottsutredning. Rudberg skriver ofta om överklassen och bjuder in en som läsare i den världen, samtidigt som hon visar vilka hemligheter som kan döljas där. Genom hela boken försöker man som i de flesta deckare försöka lista ut vem gärningsmannen är och bildar teorier i sitt egna huvud. Rudberg är bra på att behålla spänningen genom hela boken och i slutet faller alla bitarna på plats.
Boken tar även upp ett otroligt viktigt ämne – våld i nära relation. Rädslan, hur kvinnor (oftast är det kvinnor) som bryts ned både fysiskt och psykiskt, hur de lever under hot och rädslan för att lämna.

Gillar man deckare med elegans så tycker jag absolut att man ska läsa Denise Rudberg
Boken får ⭐⭐⭐⭐

2 thoughts on ““De sju som såg” av Denise Rudberg

Add yours

  1. Har verkligen gillat alla dessa av Rudberg om Jidhoff och co. Gillar genren “elecant crime” 🙂 Läste just ut den tionde, men emellanåt blir jag sugen på att läsa om dem från början!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: