“Åtta steg bakom” av Denise Rudberg

Fakta:
Författare: Denise Rudberg
Förlag: Bokförlaget Forum
Utgiven: 2018
Antal sidor: 317
Genre: Kriminalroman/Deckare
Serie: Marianne Jidhoff (del 8)

Handling:
I samband med att en dokumentär släpps kring en ung kvinnans försvinnande i samband med hennes systers bröllop för 30 år sedan så bestäms det att förundersökningen ska öppnas igen. Eftersom att kvinnan som försvann tillhörde en av Stockholms mest förmögna och uppmärksammade familjer så hamnar utredningen på Marianne och resten av utredningsgruppen för extra känsliga fall.
Augustin blir kontaktad av en gammal bekant, en ung man som efter en utekväll blivit våldtagen i sin trappuppgång. Augustin tar sig an fallet för att försöka hitta gärningsmannen men under utredningens gång börjar gruppen misstänka att de två fallen hänger ihop.

Omdöme:
Ännu en välskriven och lättläst bok av Rudberg. Handlingen var lite för förutsägbar på sina ställen enligt mig, men det kan bero på att jag gärna försöker lista ut historien i förväg. Personligen hade jag gärna haft någon mer twist. Men boken var spännande iallafall. Precis som hennes andra böcker i serien blandas spänning med elegans och relationer. Boken känns jordnära och har inslag av humor som gör att den blir lätt att läsa.
I den här boken tar Rudberg även upp skammen för våldtäktsoffer och att många av dem som inte anmäler. Ett otroligt viktigt ämne även om det är hemskt att det ens inträffar!

Boken är verkligen elegant crime, men den var inte den bästa av hennes som jag läst.
Boken får ⭐⭐⭐

2 thoughts on ““Åtta steg bakom” av Denise Rudberg

Add yours

  1. Tycker det är så kul att du har börjat skrivit fler bokrecensioner. Just hennes böcker är jag tveksam till om det är rätt typ av deckare för mig. Desto hemskare desto bättre tycker jag. Och så ska det inte vara förförutsägbart 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d