Dött batteri och hemligheter i relationen

Planen var att jag skulle åka till barnmorskan idag för vanlig kontroll med mätning, hjärtljud osv. Men riktigt så blev det inte, vädret hade lite andra planer. Vår kära lilla ford tycker att det är alldeles för kallt för att starta 😅 Vilket kanske inte är så kan konstigt då det var -21 grader på morgonen. Ändå laddade Joakim batteriet igår för att han upplevt att den varit trögstartad nu när det varit så kallt i veckan. Och jag tänkte inte ge mig på att bära ett tungt bilbatteri när jag är höggravid denna gången också! Fick göra det med Melissa och det räckte – fy vad ont foglossningen gjorde efter det! Och jag kan inte be Joakim åka hem från jobbet och köra mig fram och tillbaka in till stan för ett besök som brukar ta max 20 minuter.  Som tur var så förstod personalen på kvinnohälsan och jag fick en tid på onsdag nästa vecka istället 😊

Stackars lilla frusna bil!

Ärligt talat gjorde det mig inte så mycket att inte behöva åka in dit idag. Vi var ju nyligen inne på förlossningen så vet ju att allt är okej med bebisen där inne. Istället fick jag tillfälle att ta det lugnt här hemma med ett långt varmt bad och lyssna på podden P3 Hemligheter med Hanna Hellquist och Samir Yosufi. I avsnittet var bland annat en filosof med som pratade om hur viktigt det är att ha möjligheter till hemligheter för att relation ska funka. Vilket faktiskt var intressant. Nu pratar vi inte om stora hemligheter som ett dubbelliv, otrohet eller liknande, utan snarare att man inte vet precis allt om en person. Om man vet precis allt om en person – dess tankar, känslor, hur personen reagerar, alla dess vanor och egenheter, då finns det ju liksom inget kvar att upptäcka, inget som överraskar och inte direkt något att prata om. Vilket ärligt talat blir en väldigt tråkig relation enligt mig. Självklart ska man känna den andra personen i förhållandet väl, känna sig trygg och veta vart man har personen och lita på varandra. Jag håller inga hemligheter för Joakim men jag berättar inte heller precis allt jag tänker och känner hela tiden heller.
På ett sätt visar det hur viktigt det är att båda personerna i ett förhållande växer och utvecklas, både individuellt och tillsammans. Sen tycker jag också att det är en viktigt del att själv vilja berätta vad man tänker, känner osv. för att bjuda in en annan person tills ens inre och visa att man är engagerad i relationen.
Hur tänker ni kring detta?

Ikväll blir fredagsmys här hemma med tacos och talang. 

18 thoughts on “Dött batteri och hemligheter i relationen

Add yours

 1. Oj, vad trist med bilen, men skönt att du ändå varit inne och kollat att allt ser bra ut väldigt nyligen!
  Intressant det där om hemligheter i en relation. Känner mig lite kluven till vad jag tycker. Jag vill inte ha några hemligheter för min man, om det inte handlar om presenter eller överraskningar 🙂 Men sedan berättar jag ju inte allt som tex mina vänner berättar för mig, men det anser jag inte vara hemligheter.

  1. Ja, vi får hoppas att bilen startar nästa gång!
   Samma här, sen anser jag att de inte behöva veta precis allt som sagt osv när man var med ens vänner 😊 det ska ju vara lite relevant för dem att veta också

 2. Bilar ska bara funka tycker jag 🙂 Nu vet jag att det inte alltid är så men ändå. Tur du nyss har kollat dig iaf, och hoppas bebis tittar ut i helgen.

 3. Ja du var ju nyss in så förstår att det var inte hela världen och ja det är bra kallt med – 21. Ja man kan inte veta allt, det jag märkt är nu nya sidor med BQ när jag hör honom när han pratar jobbsamtal eftersom han jobbar hemifrån samtidigt som jag pluggar distans. Det är lite roligt att höra honom då

 4. Attans vad kallt ni har det förstår att bilen inte ville starta i den kylan. Hanna Hellqvist har jag svårt för. Sedan jag kikade på Alla mot Alla. Hon är för hysterisk för min smak.

 5. Fy farao så kallt!! Jag som höll på att dö igår när det var minus 11. Jag har inga hemligheter för min man som påverkar vårat liv tillsammans. Men jag har hemligheter med mina vänner som han inte behöver veta.

 6. Jag är väldigt kluven till det där med realtioner….jag själv berättar långt ifrån allt, men vill gärna att min man berättar allt, sen kan jag bli irriterad ibland över det han säger….SUCK – det är nog inte lätt att leva med mig och det har säkert resulterat i att han berättar mindre än han hade gjort annars, det ska ju liksom vara lika. Men vi har det bra ändå, och allt viktigt vet vi och som sagt, det kan ju vara bra att ha något kvar att upptäcka.

 7. Jag har inga hemligheter i min relation allas men vilken otur att bilden inte startade <3 men skönt att du kunde va hemma och slappa en då 😀

 8. Vilken tur att de förstår men annars finns det ju taxi . Men få hoppas bilen funkar nästa vecka 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: