En tur i vårt hus – köket

Idag får ni besöka husets hjärta – vårt kök!
Efter att ha tittar runt på flera olika kökstillverkare när vi byggde hus så valde vi tillslut HTH. De hade en lösning för vårt kök som passade oss samtidigt som det inte blev alldeles för dyrt. HTH har nämligen ett GDS (gör det själv) sortiment, vilket innebär att man sätter ihop skåpen själv. När vi byggde huset så lyckades halva vårt kök försvinna någonstans på transportsträckan mellan Danmark och Linköping. Vad rädda vi först blev när vi insåg att hälften saknades – tänk så hade vi beställt fel! De fick skicka ett nytt utan någon extra kostnad för oss.
Vi valde att ha ett lite modernare stuk på köket med mörka luckor, vi har vita väggar i huset och det hade inte blivit snyggt med ett ljust kök. Tycker det är väldigt snyggt när det mörka bryter av allt det vita.
Vi har valt att satsa på kvalitet när det kommer till köket, det ska vara bra saker som håller!
Bänkskivan är gjord i ek och Joakim har själv tillverkat den utifrån ekskivor som vi köpte på Baushaus.

Personligen älskar jag att ha ett fönster över diskbänken då det släpper in så mycket ljus i köket. Vi valde även att sätta en klinkerplattor i fönstret så det går att ställa saker där utan att behöva vara orolig att det blir fläckar eller liknande. Det är ju bara att torka av klinkerplattorna. I köket körde vi på stora klinkerplattor, även om Joakim hade ett riktigt jobb med att sätta upp dem så är vi så nöjda med valet!

För oss var det ett givet val att ha en 80 cm bred spishäll. Vi båda gillar att laga mat och det kändes mycket snyggare också i köket att ha en stor spishäll.

Vi har även en kaffe/te hörna i vårt kök som ni kanske ser. Oj, vad elektrikern skrattade åt oss när vi sa att vi ville ha så mycket uttag på samma ställe, men det går faktiskt åt. Vi har varit generösa med eluttag i hela köket, vilket vi är så glada över. Det är så himla jobbigt att behöva leta efter ett ledig eluttag eller behöva flytta runt i köket bara kunna vispa lite grädde – vilket i-landsproblem men det är sådana saker som man kan störa sig på!

Det är så skönt att ha ugnen i ståhöjd! Man blir ganska bekväm av sig i sitt egna kök så när man kommer till någon som har ugnen lägre så man måste böja sig för att sätta in något så undrar man hur dem orkar! Vi hade det så innan och det var inga problem, men nu har man vant sig och skulle inte vilja ha något annat!

Vi tycker inte om när det är så kallad outnyttjad yta, så när vi inte riktigt visste vad vi ville ha på den ytan bredvid vår lilla “frukostbar” så fick det bli en vinkyl och ett litet barskåp! Inte för att vi dricker någon nämnvärt men av någon anledning ville Joakim gärna ha en vinkyl så då fick han det, och han är även väldigt förtjust i det lilla barskåpet.

Så det här var vårt kök, nästa gång tar vi oss vidare till ett annat rum i huset.
Har ni något som ni är lite extra stolta över i ert kök eller som ni tänker att ni skulle vilja ha annorlunda?

24 thoughts on “En tur i vårt hus – köket

Add yours

  1. Ni har det jättefint. För mej är huset lixom bara något man ska bo i, jag är inte så bra på inredning – det ska bara funka 🙂

  2. Riktigt snyggt kök! Jag gillar drt mörka och är det ljust i övrigt kan det vara snyggt att bryta av det lite. Ett praktiskt kök är underbart och det är aldrig fel med en vinkyl. Ha ha…

  3. snyggt kök. I har också träbänkar i vårt kök, dock i limträ (furu) men trots att vi inte har behandlat, oljat in det på två år har det hållit otroligt bra. längtar dock till den dagen vi kan renovera hela vårt kök

  4. Tycker erat kök var väldigt snyggt, lite avundsjuk över vinkylen inte för att jag dricker ofta men vore skönt att ha så man kan köpa hem så man har ett bra tag. 🙂

  5. Supersnyggt. Den där vinkylen hade jag inte sagt nej tack till. Däremot hade jag väntat mig något annat hemma hos er, Lite mer traditionellt, så det blev en positiv överraskning.

  6. Super duper fint!!! Jag har en JÄTTE köksö hemma hos oss, alla älskar den när dom kommer till oss. Men.. jag börjar längta efter ett vanligt köksbord, helst runt.. Usch jag vet inte hur jag ska göra….

  7. Vad fint ni har det! Och sååå smart att ni tänkte på alla eluttagen från början – jag håller fullständigt med dig om att man måste ha många i köket 🙂 Och ugn i ståhöjd vill jag aldrig byta bort! Älskar det!

  8. Så fint ni har det i köket och bra att tänka vad som är bra och praktiskt. Vi har lite högre bänkar i vårt kök och det är så bra med tanke på att BQ är så lång. Så sött att ni har ett litet extra kök där inne med

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: