“Istvillingar” av S.K. Tremayne

Fakta:
Författare: S.K. Tremayne
Förlag: Lind Co
Utgiven: 2016
Antal sidor: 350
Genre: Deckare

Handling:
Familjen Moorcroft bestämmer sig för att flytta ut till en isolerad ö som de ärvt. Allt för att komma bort från minnena av den hemska olyckan som skedde för 14 månader sedan när en av deras döttrar Lydia ramlar ned från en balkong och dör – kvar blir hennes enäggstvilling Kristie. Lydia och Kristie var oskiljaktiga, och efter olyckan början Kristie bete sig egendomligt. Först tror Sarah att hennes dotter beteende beror på sorgen men tillslut börjar hon undra om de misstagit vilken tvilling som dog i olyckan. Det blir inte bättre av de andra barnen i Kristies nya skola är rädda för henne och att äktenskapet med Angus blir sämre och hon misstänker att han döljer något.
Frågor som Sarah börjar ställa sig är vad hände egentligen dagen när olyckan skedde, vem av hennes döttrar dog och finns det spöken?

Omdöme:
Boken är väldigt sorglig och handlar mycket om hur sorgen påverkar en själv och familjen. Som förälder känns det extra att läsa om någon som förlorat sitt barn även om det är fiktivt, och inte vara säker på vilket barn som dött måste vara hemskt. Jag tycker om att man får följa båda föräldrarnas sidor i boken och hur mycket de döljer för varandra. På vissa ställen är boken hjärtslitande när dottern får sina utbrott och föräldrarna står hjälplösa, och på andra ställen är den rent ut sagt obehaglig och spöklik. Jag skulle inte vilja sitta ute ensam i en stuga och läsa boken för då skulle jag skrämma upp mig själv. Intrigen är spännande och upplösningen var väldigt oväntad. Det är en välskriven och gripande bok som jag kan rekommendera för det som gillar spännande böcker.

Boken får ⭐⭐⭐

25 thoughts on ““Istvillingar” av S.K. Tremayne

Add yours

  1. Den här boken har jag hört talas om innan, den verkar väldigt spännande! Det ska jag nog försöka läsa tror jag. Fast efter att jag själv blev mamma har jag väldigt svårt att läsa om när barn far illa…

  2. Kul med boktips!
    Jag gillar den typen av berättelser och även om jag lever mig in i dem och påverkas är de ändå de bästa.
    Tack för tipset ❤

  3. Värsta som kan hända en som förälder att förlora ett barn. En av sönernas bästa väns lillebror gick bort för några år sedan i cancer 10 år gammal. Hemskt att följa familjens resa från hans sjukdom osv. Tack för boktipset

  4. Har inte läst denna men tycker om när andra ge tips. Bra för dej att du läser mkt i inväntan på bebisen 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: