Serier vi tittar på just nu

Det har blivit en hel del serietittande den senaste tiden. Så nu tänkte jag dela med lite vad vi tittar/tittat på. Det är lite gott och blandat.

The good doctor – en sjukhusserie som finns på Viaplay. Shaun har autism och börjar en tjänst AT-läkare inom kirurgi med målet att bli kirurg. Han har ett otroligt minne och en förmåga att hitta lösningar, däremot har han problem med det sociala. Tillsammans med de andra i kirurgteamet försöker han bevisa vad han kan, lära sig hantera sociala situationer och inser att han vill ha ut mer av livet. En riktigt bra serie och man blir så fäst vid Shaun och hans sätt att se på världen. Det är min favorit just nu 😊

Dark – en tysk serie på Netflix. Efter att Jonas pappa begår självmord försvinner några i den lilla staden Winden, trots sökinsatser finns det inga spår av dem. Samma sak hände 33 år tidigare. När Jonas hittar en karta i sin pappas ateljé börjar han utforska grottan i skogen, han hittar tillslut en gång som tar honom 33 år tillbaka i tiden. Hans uppfattning om hans liv och familj ändras totalt och han tar på sig ansvaret att försöka förhindra den kommande apokalypsen.

Snowpiercer – postapokalyptisk serie på Netflix. Världen har frusit och det går inte leva ute i kylan. De enda människor som är kvar är dem på tåget Snowpiercer som cirkulerar runt jorden. Tåget är indelat i ett klassystem med de rika i första klass lever i överflöd och i längst bak i släpet finns dem som lyckats ta sig ombord på tåget utan biljett och gör vad de kan för att överleva. När ett mord sker på tåget blir André, en släpåkare, tillfrågad att lösa det. Han ser även chansen att försöka förbättra situationen för dem andra i släpet. Joakims favorit just nu 😊

Ginny & Georgia – serie på Netflix. Georgia flyttar till en ny stad med sina två barn – Ginny och Austin efter att hennes senaste make gått bort. Målet är att familjen ska få en ny start. Ginny är skeptisk till att Georgia kommer hålla sitt ord om att det bara ska vara dem tre framöver och inte falla tillbaka i sina gamla vanor. För första gången får Ginny vänner och börjar leva som en tonåring. Livet blir inte så enkelt som Georgia hoppats men hon gör allt för att beskydda sina barn. Tar upp problem som psykisk ohälsa, familjeförhållanden och svårigheter i livet.

Har ni sett någon av dessa?

15 thoughts on “Serier vi tittar på just nu

Add yours

  1. Vi började på snowpiercer men fastnade inte alls. Dark låter intressant, något att span in. Jag gillar äventyr och kriminalare serier..och ibland humor. Vi har nyss set klart på Superstore som är galen och smårolig
    Kram Kajsa

  2. Jag tittar ju i princip aldrig på serier – såg bron när den gick, gillar supernatural och jag såg också how to get away with murder….men det är länge sedan nu. Tror dock jag hade gillat the good doctor så ska kanske ge den en chans längre fram. Tack för tipsen

  3. Ingen av dem har jag sett ännu får man väl säga men min ena BF pratade igår till och med om Ginny & Georgia och att jag borde börja kika på den. Så det är väl dags nu kanske

  4. Har kollat på några avsnitt av den första, dock har jag ingen uppfattning om jag gillar den eller inte ännu..Bra tips..de övriga har jag inte sett än

  5. Vi tittar väldigt mycket på serier, men just dessa har vi inte sett. Just nu ser vi sista säsongen av Homeland.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: