En oplanerad tur till blomsterhandeln

Ny vecka och jag bombsäker på att Wilhelm hade tid på bvc idag. Så efter lunch var det bara att packa in båda barnen i bilen och åka. Men när jag såg den förvirrade blicken på henne i receptionen insåg jag att jag hade tagit fel på dagen! Det var imorgon som tiden var… Lagom virrig kan man vara ibland 😅 Man kan väl säga att vi fick en liten övningsrunda så vi vet hur vi ska göra imorgon.

Aja, eftersom vi ändå var ute på vift och jag fått in den stora syskonvagnen i bagaget så passade vi på att åka till blomstertorget. Det var dags att byta ut alla blommor som på något mystiskt sätt dött här hemma. Det fick bli väldigt lättskötta växter som fick följa med hem – har börjat inse att jag inte har så gröna fingrar som jag inbillat mig när det kommer till blommor. Jag är desto bättre på odling. Ett packet med frön för en blomsteräng fick också följa med. Tanken är att vi ska så det i slänten, ju mer blommor som växer desto mindre ogräs att rensa. Och dessutom blir det mycket trevligare att se blommor än brun slänt som vi inte hunnit planera än.

Nu längtar jag tills det är tillräckligt varmt för att så fröna. Och det kommer bli så fint med en liten blomsteräng i trädgården. Tänk så mysigt att kunna gå ut och plocka lite blommor i trädgården tillsammans med barnen.

Hoppas ni haft en bra måndag 🌺

14 thoughts on “En oplanerad tur till blomsterhandeln

Add yours

 1. Ja det är lätt att ta fel på dag och man kan ju inte ringa dom och fråga heller för man måste boka tid så dom ringer upp så då får man åka i onödan. Men du ska veta att det är lätt hänt att ta fel på dag =) hänt mig många gånger

 2. Åh vad roligt att införskaffa sådant. Det finns så många växter jag vill ha. Förra året bombaderas mitt hem av palettblad, vill inte ha lika mkt i år men det blir en del.

 3. Tror inte du är den ända som tagit fel tid. Förvirrade småbarnsföräldrar är nog mer regel än undantag. Blommor är jag expert på att ta död på.

 4. Jag har inte heller några gröna fingrar tycker jag men ändå så lever mina blommor även om det är ibland väldigt nära att dö 😀

 5. Skönt att ni kunde göra annat när det blev fel dag.
  Härlig tid nu med sådd och planering av trädgården. Det är så mysigt med mycket blommor och en blomsteräng lät riktigt fint ❤

 6. Det har hänt mej många gånger men skönt att du kunde göra något kul av dagen enda 🥰

 7. Att åka till Blomsterhandeln är ju helt underbart.
  Och det där misstaget har jag också gjort många ggr, fler än jag vill erkänna faktiskt. Haha

 8. Oj då, fast det är nog ganska vana på BVC vid mammor med “amningshjärnor” 🙂 Kul att det blev lite nya växter istället. Vill också köpa lite frön och kasta ut så att det blir lite blomsterängar här på vårt sommarställe. Ska till plantskolan i veckan och rådfråga lite.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: