Egentid när den är som bäst

Som vanligt går dagarna i ett här hemma, och ibland är det svårt att få tid att sätta sig ned och bara andas. Jag och Joakim försöker ha en kväll i veckan då vi har egentid. Joakim kallar det för garagetid eftersom han spenderar sin egentid där. Vad jag gör på min egentid är lite olika, det jag mår bra av just den dagen. Allt från att skriva, läsa en bok, träna till att bara ladda batterierna. Sen Wilhelm kom har vi turats om att ha med honom på vår egentid. Ikväll är det Joakims tur att ha honom i garaget. Så jag har bytt ut termosmuggen mot en stor kopp te, som jag för en gångs skull får dricka varm! Jag har kurat ihop mig i soffan och ska titta på The Irregulars på Netflix, låta mitt huvud vila och bara njuta av att det är lugnt i huset i några timmar.

Det är så viktigt med lite egentid i all vardagsstress, en liten chans att hämta andan i ekorrhjulet och göra något man vill och mår bra utav. Är du bra på att dig egentid?

13 thoughts on “Egentid när den är som bäst

Add yours

  1. Vilken bra ide ni kom på och det är klar att alla behöver egentid för att ladda sina batterier och samla sina tankar som snurrar i huvudet på en =). Hoppas du får en bra egentid =)..

  2. Vad skönt att ni kan göra på det sättet. Jag har alltid möjlighet till egentid. Går ju hemma om dagarna så alltud ensam och har egentid. Värre för sambon som alltid får dras med mig haha..

  3. Vilket bra sätt ni har gjort för att få egentid, det är viktigt och för mig så är det nog samma sak. Ibland läser jag, ser en serie eller nåt annat 🙂

  4. Alla behöver egentid och bara få koppla av. Mysig med Nerflix och te. Jag är sämst på egentid och tar mig sällan den. Visst är jag hemma själv en hel del men då pluggar jag så det räknas inte riktigt. Måste bli bättre på det.

  5. Så viktigt att få den tiden ibland. Oftast är man alldeles för dålig på att ta vara på det. Ibland behövs det bara någon timme för att man ska orka ett bra tag till.

  6. Jag tycker att det verkar som om ni är ett ovanligt förnuftigt par som verkligen respekterar varandras behov – det är så viktigt under den hektiska småbarnstiden….hoppas du passade på att njuta riktigt ordentligt

  7. Jag är nog alldeles för dålig på att ta egentid. Men den behövs även om man inte har barn. Jag brukar dock få lite egentid de kvällar sambon jobbar. Då blir det hämtmat och något från Netflix för hela slanten! 😊

  8. Det låter fantastiskt bra som ni har delat upp det! Jag är ganska bra på att ta mig små stunder här och där, fast samtidigt är jag lite dålig på det… hur det nu går ihop 🙂 Jag är nog tyvärr lite dålig på att prioritera mig själv så för att jag ska få till min egna lilla stund så kanske jag istället kommer i säng för sent.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: