Ycke naturreservat

Idag var vädret på vår sida så vi packade ihop en liten matsäck och satte kurs mot Ycke naturreservat som ligger strax utanför Ulrika i Östergötland. Det är en urskog med tallar som är kvar ända sedan 1500-talet.
Vi ställde oss den större parkeringen. Vid den fanns det även ett vindskydd med två eldningsplatser, en kolmila, fikaplatser och ett utedass. Eftersom barnen är så små blev det bara en liten promenad i skogen, titta på lite myror och fåglar, och efter det tände vi en eld i vindskyddet och fikade. Det var riktigt välordnad grillplats med både ved och tändare så vem som helst kan komma dit och göra upp en eld. Vi kommer definitivt att åka hit framöver och grilla korv.

Det finns även en vandringsled och en slinga på cirka 600 meter som leder in i själva urskogen. Den får vi utforska lite mer nästa gång vi kommer dit. Men vi hade det riktigt mysigt att fika vid elden och det blev en lyckad utflykt även om Melissas humör inte var på topp! Vi får se vart det bär av nästa gång vi är på utflykt.

15 thoughts on “Ycke naturreservat

Add yours

  1. Men alltså, vilken liten cooling i sina solbrillor! Det låter som en mysig utflykt. Här blev det bara en liten skogspromenad för mig och doggen, Kanske blir det en utflykt imorgon istället.

  2. Vad härligt att få vara ute i skogen! Att fika utomhus är riktigt härligt då tycker jag att maten smakar bättre. Hoppas Melissa är på bättre humör imorgon 🙂

  3. Det är så bra då det finns. Att sitta ute och grilla är bland det mysigaste man kan göra tycker jag. Allt smakar så gott, ute. Även korv med bröd blir en gourmetmiddag.

  4. Åh så härligt och så spännande med en urskog. Man funderar verkligen på vad de har fått ”uppleva” under alla dessa år.
    Mysigt att tända elden och fixa fikat där.

    Myror och fåglar är fascinerande djur för stora och små

  5. Ja ni hade verkligen vädret på er sida ser jag, här var det önsom regn önsom sol igår och idag är det mulet. Men det skulle komma in varmare väder =D. Samt så mysigt att grilla

  6. Åh, Ulrika är inte långt från mig, östgöte som jag är. Den här platsen lägger jag till över ställen som jag vill besöka.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: