Solseglet är uppe

Igår bestämde vi oss för att sätta upp vårt solsegel. Vi har varit nyfikna på att se hur det skulle bli, och nu börjar det närma sig att det kommer bli så pass soligt och varmt att vi behöver ha lite skugga på altanen. Så idag fick det komma upp så vi hinner se om det blir bra och om vi behövde göra några justeringar.

Det blev riktigt bra med det uppe, och den kommer ge bra skugga mitt på dagen. Och nog fick vi allt testa och se vad det gick för! Cirka 10 minuter efter vi satt upp det kom det en riktig regnskur med hagel så Joakim fick springa ut och tömma seglet.

Det var en rejäl snöklump som samlat sig i seglet. Efter ovädret så fick vi göra lite justeringar så nu är det bättre spänt och vinkeln ändrades lite så vattnet rinner av bättre. Vi är faktiskt riktigt nöjd med vårt segel även om vi köpte relativt billigt på Amazon. Det var inte mycket vatten som läckte igenom, den ger bra skugga men det släpper fortfarande in tillräckligt med ljus så det inte blir för mörkt inomhus. Men vi behöver byta ut fästena så det blir enklare att spänna upp det.

8 thoughts on “Solseglet är uppe

Add yours

  1. Måste vara skönt att ha soliga dagar. Kan bli för mycket av det goda då solen ligger på.. Nu vet ni ju att det funkar för hagel också.

  2. Det här vädret alltså, skönt att det höll och bara några få justeringar behövdes. Riktigt mysigt att sitta därunder för att få lite skugga under soliga dagar. Riktigt snyggt och passar riktigt bra in med huset <3

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: