“Fallet” av Lars Wilderäng

Fakta
Författare: Lars Wilderäng
Förlag: Nordstedts
Utgiven: 2020
Antal sidor: 334
Genre: Thriller

Handling
Boken handlar om Mikael Svenbon, en ganska ensam man som faller pladask för den utåtriktade Lotta. Tillsammans börjar dem investera i bostäder, Micke dras med i bostadsmarknaden, lån och vill alltid ha det senaste. Han har en inställning om att det går att låna pengar till allt. Som läsare får följa honom både i nutid där han är hemlös och på jakt att få tillbaka sina döttrar, och hans väg upp på bostadsmarknaden med köp och försäljning av lägenheter. Hans materialistiska inställning och hur snabbt hans värld rasar samman när han inte längre kan betala sina lån.

Omdöme
Boken är väldigt bra skriven och som läsare får man en välmålad bild framför sig. Den är väldig aktuell i dagens samhälle när folk ofta vill ha den senaste tekniken, följa strömmen, visa upp allt man har och det är väldigt enkelt att låna pengar. Den kan skapa tankeställare hos folk. Boken är spännande, känns väldigt realistisk och det fanns en del twister i boken som jag verkligen gillade och inte gjorde den för förutsägbar. Tyckte dock att vissa partier kändes något långdragna.

Betyget blir: ⭐⭐⭐⭐

8 thoughts on ““Fallet” av Lars Wilderäng

Add yours

  1. Kul med en liten recension av boken och kul att du gillade den.
    Den verkar i hög grad visa hur lätt allt kan rasa. Det är ju tyvärr så att den som har mycket vill ha mer / och ofta går det bara utför. Hoppas du får en fin kväll

  2. Låter som en bra bok. Trist bara när en annars bra bok blir lite för förutsägbar. Verkar ändå läsbar och underhållande. Tack för recensionen.

  3. Det låter överlag som en bra bok även om än lite långdragen. Jag läser bara barnböcker och skolböcker just nu. Men kan tro att jag kanske börjar läsa mer då jag är klar med studierna.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: