Oväntade ockupanter

Livet och dagarna rullar på som vanligt. Efter lunch så bestämde jag mig för att ta en längre runda med barnvagnen för att få barnen att somna. Det var ju perfekt för de stora regnmolnen hade dragit förbi vårt hus så jag drog på mig en vind- och lätt regntät jacka. Men tji fick jag! När jag var som längst bort hade vinden vänt och regnet likaså! Vi blev ganska så blöta och myser nu i soffan med regnet smattrande på rutan.

Oväntade ockupanter

I ett par veckor har vi hört ett konstigt ljud från vår altan. Vi har inte sett vad det är och det har varit många spekulationer. Idag jag svaret! Jag satt vid köksbordet och i ögonvrån såg jag något röra sig ute i gräset vid altanen. Ut från under vår altan kommer en and med fem ungar! Jag blev riktigt paff, speciellt eftersom det är en bra bit till närmsta vattendrag eller sjö.

Så idag fick jag både en våt promenad och ett lösningen på ett mysterium, inte illa för en tisdag!

11 thoughts on “Oväntade ockupanter

Add yours

  1. Jag gillar att promenera i regn men bara när jag planerar det och då kan ha regnkläder. Så tråkigt om det blir som för dej. Roligt med andfamiljen.

  2. Konstigt väder vi har nu. Var också ute och gick förut, men klarade mig från regnet iaf. Vilken tur ni löste mysteriet med ljuden. En and med ungar kanske man inte hade väntat sig,

  3. Ajdå att ni hamnde i regn, vädret numera är lite svårt att sia i faktiskt, samt så gulligt med anden och ungarna, men ändå märkligt ef det var långt från vattnet

  4. Det är härligt med promenader, dock har jag inte tagit någon idag, vädret har inte varit på sin bästa sida hos mig heller 🙂

  5. Vädret kunde verkligen inte bestämma sig igår. Jag fick bara små stänk på mig. Idag ska det regna hela dagen

  6. Låter som en spännande tisdag ändå. Mysigt att krypa upp i soffan efter promenaden och vad kul med en andfamilj på gården ❤

  7. Det här majvädret är ju mer aprilväder tycker jag, svårt att veta vilken jacka man ska ta till jobbet och ibland tar jag faktiskt med mig mer än en. Går alltid med hunden på lunchen och då vet man ju inte vad det är för väder… Spännande med gästerna! Kom de tillbaka igen? Undrar vad katten/katterna tycker om det.. ?

  8. Oj – ja du blev rejält våt förstår jag, men tröjan fick ett snyggt mönster som mycket väl kunde vara tryckt (antar att det är av vatten som mönstret uppstått eller?)

    Åh – är andungarna kläckta – då kommer nog snart våra fram – de brukar kläckas vid vår lilla damm – sedan leds de över vägen till dammen på andra sidan – så BB är hos oss och Dagis hos grannen :-). Samma sak varje år

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: