Picknick och tomatpesto på pizza

Vi fortsatte lite i samma anda som igår, och det blev kantareller från gårdagens skogstur till frukost. Det har blivit långpromenad, och lite fikapicknick i lekparken.

Vi har tagit dagen som den kommit, vilket verkligen är semester enligt mig. Även om vi snabbt blir rastlösa i denna familj!

Tomatpesto på pizza istället för tomatsås
Efter att ha velat lite fram och tillbaka bestämde vi oss för att göra pizza till kvällsmat. När degen var färdig, toppingen hackad, så inser vi att vi inte har några krossade tomater. Vi brukar mixa dem tillsammans med oregano. Då var det bara att klura ut hur vi skulle lösa detta. Vi kom på att vi hade en burk med tomatpesto i förrådet – den fick det bli!

Och resultatet? Så himla god pizza. Preston var så mycket smak, betydligt saltare än de krossade/passerade tomaterna, men också krämigare. Det kommer definitivt bli tomatpesto fler gånger!

Har ni några alternativ till vanlig tomatsås på pizza?

6 thoughts on “Picknick och tomatpesto på pizza

Add yours

  1. Just krossade tomater är ju lite smaklöst, men detta lät ju så gott. Picknick är alltid så uppskattat och ofta är det lilla det bästa. Även om jag jobbar ett tag till tänker jag gå in i ett semesterflow nu har jag bestämt mig för. Vill verkligen förlänga det med sommaren,

  2. hemnagjord pizza är verkligen så gott något man borde göra själv än o köpa för o spara! härligt o bara ta det lugnt även om man blir rätt rastlös

  3. Åh ni ser ut att ha det jätte härligt 🙂 så god den där pizzan såg ut ni ser ut att ha en jätte mysig dag 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: