Första semesterveckan

Det har redan hunnit gå en vecka på denna sommarens semester. Veckan började med förkylningar, och det har varit besök hos ögonläkaren och MRI för Wilhelm. Så nu inväntar vi svaret på MRI-undersökningen.
Vi har för det mesta hållit oss hemmavid, grejat i trädgården, och det blev bland annat en liten förmiddagstur tills Bergs slussar i Göta Kanal. Det har plockats blåbär och vinbär. Och hör och häpna, Joakims egenbyggda sportbil är klar!

Denna vecka fick vi ju även en ny familjemedlem, vår hund Bartolo. Han är en adoptionshund, som tidigare bott i Spanien och mellanlandat i ett jourhem i Malmö. Så även om han är väldigt duktig så finns det en hel del att jobba med som bland annat lydnad och att jobba med hans jaktinstinkt.
Vi har 4 veckors prövotid, så om vi märker under dessa veckor att det inte kommer fungera så kommer organisationen att ta tillbaka honom, så det känns riktigt tryggt. Självklart hoppas man ju på att det kommer fungera för han är en riktigt fin hund. Det fungerar hur bra som helst med barnen, och katterna går bra inomhus. Än så länge har vi haft honom i två dagar, så det är alldeles för tidigt för att säga hur det kommer bli i slutändan.
Men han är en riktig myshund som gärna är med överallt. Och idag fick han även sova i garaget med Joakim när jag klippte gräset.

Nästa semestervecka kommer också mestadels bestå av att vara hemma, så alla får vänja sig vid den nya familjekonstellationen. Bland annat så kommer det bli staketbygge, och så drar vi nog till stranden en dag.

8 thoughts on “Första semesterveckan

Add yours

  1. Så mysigt med hund i familjen. Jag saknar vår så det gör ont och gosar med varenda hund vi träffar överallt (jag frågar först såklart), har tom bokat in att hälsa på hos vänner med hund för att få mysa lite.

  2. Tycker att det verkar skönt att bara hålla sig hemma på semestern och kunna göra sådant som man vill fixa med hemmavid med lite utflykter någon gång då och då. Hoppas det går bra med Bartolo – vi har också haft adoptionshund och det fungerade hur bra som helst. Gott med blåbär – vad tänker du göra med dem? eller äter ni dem som de är?
    Ha en fortsatt fin semester

  3. Vilken vecka ni har haft. Så mysigt med en ny familjemedlem. Alltid en risk med en gatuhund, men antingen kommer det gå fantastiskt bra eller inte alls. Tur ni har fyra veckor på er så ni hinner lära känna varandra bra.

  4. Skönt att ni snart får svar och förstår att ni funderar mycket på det. Toppenbra med en månads prövotid och fungerar det ej så är det ju bra om de kan ta honom tillbaka.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d