Välkommen till familjen, Bartolo

Igår var vi nere i Malmö igen, och denna gång kom vi hem med Bartolo. En treåring Podenco andaluz som vi nu adopterat.

Bartolo kommer från Spanien, där han har hittats gående längs en väg med ett tjockt rep runt halsen. Podencos används för kanin- och smådjursjakt i Spanien, och tyvärr är de oftast inte så snälla mot sina hundar. Bartolo har förmodligen slitit sig loss och rymt, och levt ute större delen av sitt liv tills han lyckades fångas in och hamnar på ett shelter för hundar. Organisationen en andra chans tog hand om honom, och han hamnade i ett jourhem i Malmö, som han har varit i sedan i slutet oktober.

Och nu har han äntligen hittat hem till oss. Barnen älskar honom, och han dem. Första mötet med katterna har gått jättebra. Han är så snäll, otroligt duktig och smart, lyssnar och är en riktigt kelgris. På kvällen var det mys i soffan. Hela natten har han sovit vid våra fötter i sängen. Även om han varit fastbunden tidigare i livet så kommer han så fort jag rör selen så vi kan gå ut. Visst finns det fortfarande saker att träna på, men allt kommer inom sinom tid.

En pigg, glad kille som vill vara med överallt, och som vi tror kommer bli en helt fantastisk familjemedlem❤️

15 thoughts on “Välkommen till familjen, Bartolo

Add yours

  1. Åh va fin!! Älskar vinthundar! Även om jag aldrig haft någon, men det kommer! De är så speciella. Han verkar supermysig! 🥰

  2. Oh så fin han är och så härligt att han just får komma till ert hem, välkommen till familjen och härligt att allt går så bra redan och att han är snäll mot barnen. Fy det är så hemskt hur djuren lider och lever i missöden och misärer, skönt att det finns hundfångare som tar om hand om dem så de får komma till bra hem.

  3. Så roligt för er. Det var en riktig goding ni fick med er hem. Jag har så svårt för hur vissa behandlar sina djur, och kan vara medvetet elaka mot något levande. Tur han hamnade hos er och får ett kärleksfullt hem.

  4. men såhärligt med en hundvän. ush spyr på folk som inte kan ta hand om sina hundar

  5. Men wow vilken fin kille och vad fint av er att adoptera! Jag håller tummarna att han kommer att passa i er familj! Jag blev lite orolig över katterna, men sedan läste jag ju att det gått bra 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: