Vårt staket är klart!

Efter att vi hämtat hem Bartolo för ungefär två veckor sedan så började vi att bygga ett staket runt trädgården. Just nu är virke väldigt dyrt jämförelsevis med vad det brukar kosta, i och med att det är en ökad efterfråga på grund av pandemin, och Kanada som är en storproducent av virke har problem, vilket gör att inte lika mycket virke finns tillgängligt. Men vi ville ju inte vänta tills att priserna har gått ner för att köpa material till staketet. Det är ju sommar, och då vill man ju kunna ha öppet ut utan vara rädd för att hunden, eller barnen för den delen också, smiter.
Vi ville inte att staketet skulle synas allt för mycket, och täcka vår utsikt upp mot skogen. Därför bestämde vi oss för att ha fårnät och trästolpar. Och vilket jobb Joakim har gjort med att slå ner alla stolparna med släggan! Jag hjälpte till med att göra små hål med spett och hammare innan han kom dit med stolpen och släggan för att underlätta för honom. Vi har trilskats med att få nätet på rätt sida om häcken som vi har ut mot vägen och ena grannen, och att spänna nätet på ett bra sätt är ett stort jobb i sig.
Vi bestämde oss även för att vi skulle ha fyra grindar; två vid entrén, en mellan hus och garage, och en upp mot skogen. Vid entrén fick det bli trästaket vid grindarna, och likaså mellan hus och garage. Vi valde även en låsning som är lite mer barnsäker, då Melissa lyckades öppna en av grindarna och släppa ut Bartolo det första hon gjorde när vi hade våra provisoriska låsningar. Men han kom tillbaka in lika snabbt igen, vilket kändes skönt!

I torsdags eftermiddag kom de sista bitarna på plats efter vi behövt åka för att komplettera med några brädor, och nu är staketet officiellt färdigt! Vi är riktigt nöjda, och det är så skönt att kunna ha öppet ut utan att behöva övervaka hela tiden så att inte Melissa springer ut på vägen, och att Bartolo kan springa fritt i trädgården. Så nu är ett av sommarens projekt avklarade, får se vad vi ska hitta på härnäst.

6 thoughts on “Vårt staket är klart!

Add yours

  1. Ni har verkligen slitit men det blev ju faktiskt riktigt bra, förstår att det känns säkrare nu så kan tänka mig att det var värt priset. Vad mysigt att ni har köpt hund 😍

  2. Så skönt då det är på plats. Underlättar då man slipper ha koll hela tiden och då både barn och djur kan få lite frihet.

  3. Ohh vilket jobb och slit och superbra jobbat det vart toppenbra och säkrat, samt även snyggt med grindarna som bryter av =D. Förstår ocskså att ni inte ville ha trä överallt hade ju kostat skjortan. Det blev superbra med hönsnätet.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: