Två koppel på hunden

Nu har det gått två veckor sedan vi hämtade hem Bartolo, och vi märker stor skillnad på Melissa. Tidigare har hon ryggat undan lite när större hundar kommer fram. Det har släppt nu. Vi har även märkt att hon inte är lika restriktiv mot andra hundar längre heller. Men hon låter dem ändå vara när man säger till. Hon ska leka och kramas. Hämtar hans matskål och fyller på med mat när det är dags. Och Bartolo är så snäll att han låter henne hålla på, älskar uppmärksamheten han får, och går undan när han inte vill mer. Deras relation är så bra för dem båda, i början blev Bartolo stressad av Melissa när han skulle äta men nu bryr han sig inte alls, och hon lär sig så mycket med att få hjälpa till med allt som ska göra med en hund.

Melissa har vill även hålla i kopplet på promenaderna, och blir fruktansvärt arg när jag eller Joakim håller i kopplet också. Vi kan inte låta Melissa hålla själv, Bartolo är alldeles för stark och dessutom har han en hel del jaktinstinkt. Så hur löste vi det? Jo, med varsitt koppel! Resultatet blev en överlycklig Melissa och en lugn Bartolo som såg till att sakta ner sitt tempo så att hon hängde med. Och hon klarade av att gå hela rundan och försökte inte gå någonstans, vilket hon ofta gör. Så det var snarare som att Bartolo promenaderade med henne.

Jag kan ju säga att det var många som kollade en extra gång på oss när vi var ute och gick, men vad gör man inte för husfridens skull?

11 thoughts on “Två koppel på hunden

Add yours

  1. Det där är så lustigt med djur. De förstår verkligen att det är en “unge” och uppför sig som oftast så bra. Sen är det bra för barn att få lära sig umgås med djur på ett bra sätt. Vår katt gillar inte barn ( hon är inte farlig men går gärna undan) Nu gillar hon ena sessan och kommer till och med fram då hon är här.

  2. Härligt att de växer i hop och accepterar varandra. Blir en del av varandras liv på något vis och vad gör man inte för husfridens skull. Bra lösning med två koppel.

  3. Men vad smart med två koppel när man ska gå ut med yngre barn så som ni gör på bilden. Då blir hon ju delaktig i rastningen och får vara på samma nivå som pappa. Barn växer med ansvar. Me Like på den idén

  4. Perfekt mned två koppel så kan hon få känna sig delaktig =D. Bellis vill gärna hålla koppel när vi är ute och går, hon är ju stor så hon fixar det ju, ,men ibland måste man ta över och det är inte alltid poppis hehe

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: