En tur till Sundbyholm

Igår satte vi och i bilen och åkte till Sundbyholm utanför Eskilstuna. Vi stannade på Casa Nostra i Torshälla, och köpte med oss lite mat. Vi hittade ett naturreservat där vi kunde sitta och ha vår lilla picknick.
När vi var mätta fortsatte vi vidare tills vi kom till Sundbyholms slott, som ligger vackert beläget i ett naturreservat precis vid Mälaren.
Vi parkerade vid gästhamnen, där fanns det även ställplatser för husbilar. Och hade vi haft husbil hade vi definitivt valt att övernatta där. Vackert läge, promenadstråk, och tillgång till toalett. Hamnen var full med båtar, och i slottsparken var det många som låg och solade. Det fanns även en badplats som var välbesökt, vilket inte var så konstigt när det var 29 grader och strålande sol.
Vi tog oss en promenad ut på udden, där det även låg ett hundbad längs vägen. Så Bartolo fick plaska lite med tassarna i vattnet.
När barnen skulle sova passade vi på att ta en promenad i den vackra bokskogen som låg i närheten, där det även fanns promenadspår till sigurdsristningen.
Sundbyholms gästhamn hade även en restaurang med vackert läge, men det blev enbart varsin mjukglass för oss innan det var dags att åka vidare.

Sundbyholm är ställe vi definitivt kan tänka oss att besöka igen, men nästa gång ska vi ha med oss badkläder och ta med så vi kan sitta och grilla vid några av alla anordnade grillplatserna om fanns.

10 thoughts on “En tur till Sundbyholm

Add yours

  1. så myssigt med picknick. nödet var inte igår man hade det 🙂 natur resevat gillar jag. det är verkligen jätte fint!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: