Snälla, håll hunden kopplad!

Självklart måste man ju gå ner och känna på havet när man är i stugan. Det finns ett fågelreservat mellan stugan och havet, där har man tidigare fått gå igenom med hund, så länge den är kopplad för att komma ner till havet. Där det även är tillåtet för hundar att bada. Men det är inte tillåtet att gå genom reservatet med hund längre, så vi fick gå via campingen ner för att känna på vattnet och ta sig till den delen av stranden som det är okej att bada med hunden.

När vi passerar en sanddyna på vägen ner till stranden kommer det en liten hund i full fart mot oss. Ägaren ropar på den, men hunden bryr sig inte. Hoppar mot Bartolo, så Jocke får väja undan hunden med armen flera gånger innan han till slut brottar ner den i sanden. Då är ägaren framme och drar undan hunden, och ber om ursäkt. Jag förstår inte varför man ens släpper hunden lös när man är på en strand där det rör sig mycket folk, nära campingen och på den delen som man inte får bada med hunden. Nu kanske den här hunden bara ville leka, men det kan ju jag omöjligt veta när den komma i full fart! Och en del ägare säger deras hundar är ofarliga när de kommer farandes, men hur kan de vara säkra på att min hund är det? Jag vill inte att min hund ska skada någon annan hund som kommer springandes lös mot honom. Inte för att jag tror att Bartolo skulle göra någon illa, men jag vill inte chansa.

När jag växte upp så hade vi en blandning mellan bodercollie och schäfer vid namn Bonnie, när hon var ute lämnade hon inte trädgården trots att det var öppet på garageuppfarten. En dag var hon ute på garageuppfarten och det går förbi en man med en liten hund, den hunden springer in på vår garageuppfart och biter Bonnie i sidan så mina föräldrar fick åka in till veterinären och sy! Och om jag inte minns helt galet så var den hunden kopplad, och ägaren kom med en ursäkt om att hunden inte brukar göra så.

Jag förstår att folk gärna släpper hunden lös om de är ute och går i skogen, och det inte finns några andra i närheten. Men jag vill inte möta några lösa hundar när jag är ute och går med min. Jag har tänkt på detta många gånger, men nu när jag är hundägare kan jag äntligen uttala mig om saken.

Så snälla, håll hunden kopplad!

14 thoughts on “Snälla, håll hunden kopplad!

Add yours

 1. förstå verkligen dig och dina tankar hur kan dom liksom veta något om din hund. Och hur kan dom veta så säkert att hundarna skulle klicka så sätt. Och hur ska man själv veta liksom när det är en främmande hund som kommer, näe håller med dig om hunden lätt springer iväg så när den är okopplad, borde dom ju ha den kopplad helt klart

 2. Den ska vara kopplad, särskilt under tiden mar-aug när det är koppeltvång överallt. Jag avskyr även flexikoppel som gör att hundarna sliter sej enkelt.

 3. Visst kan allt hända, men man kan ju göra vad man kan för att det inte ska hända något. Tur det inte hände något.

 4. Tycker helt klart att hundar ska vara kopplade, för man vet aldrig. Det är för allas säkerhet. Tur att det gick bra och hoppas ni fick ett dopp i havet efteråt ❤

 5. Håller helt och hållet med dej tycker absolut att hunden ska vara kopplad när man är på ett ställe med mycket folk ❤️

 6. Instämmer med dig. Lösa hundar är inte attt lita på. Tänker själv på alla hundar som får sprinag lösa när de går i skogen med sina hussar och mattar. Tänk på alla hundrädda de möter som inte alls vill ha en okänd hund runt benen eller andra hundar som snällt går med sin ledare. Bu säger jag bara

 7. Ja man måste tänka kan jag garantera att ingen människa kommer, näee det kan man ju inte så man ska inte ha sina hundar lösa så sant. Tyvärr har ju allt för många det ändå. Samt absolut jag har själv varit där i båda situationer att en lös hund kommer fram och även att min hund smet, Lika pinsamt var gång och man tänker till och vet att man gjorde fel

 8. Jag håller helt med dig! Men vi får ta mkt skit för att vi inte låter hundarna gå lösa. De är ju så små och de springer inte ifrån dig – får vi höra men nej vi vill inte gå runt med våra hundar lösa, vi har de i koppel när vi lämnar tomten.
  Blir tokig när jag ser folk som går med sina hundar lösa inne i byn eller på campingar, det är så oansvarigt!

  1. Men gud! Inte kan ni väl få skit för att ni tar ett ansvar för hundarna! Vi har alltid vår hund i koppel när vi lämnar trädgården, skulle inte tänka mig något annat.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: