Fika och fårklappning på Öströö fårfarm

Förra sommaren åkte vi ut till Öströö fårfarm, och det blev även en resa dit denna semestern också. Vi var där strax innan det öppnade vid klockan 11, och tur var väl det för det strömmande dit folk. Vi började med att gå och titta lite på fåren i en hage innan vi tog oss till deras fik. Fårfarmen ligger i Åkullas bokskogar, det är en väldigt vacker miljö att sitta och fika i. De har även så att man kan äta lunch där, men denna gång fick det bli fika. Man får fikat i en korg och så kan man sätta sig vid borden som är utplacerade lite här och var.

De har även en hage där man får gå in och klappa fåren. Det var en höjdpunkt förra året för Melissa och det var det även denna gång. Det är bra anordnat med handsprit för att man ska tvätta händerna innan och eft r man klappat fåren. Det finns även en trevlig gårdsbutik, men dit gick vi inte in denna gång då det var väldigt mycket folk och lång kö in.

Ett väldigt mysigt ställe att åka på utflykt till, passar både stora och små. Gården har även ställplatser för husbilar, och det var fullt när vi kom dit. Förstår att många vill stå där, för det finns ju många fina sträckor att gå i bokskogarna som ligger runt omkring.

13 thoughts on “Fika och fårklappning på Öströö fårfarm

Add yours

  1. Vilket mysigt ställe det där verkar vara. Jag tycker det är så viktigt att barnen tidigt får träffa djur och både lära sig att respektera dem och vara varsamma med dem.
    Härligt att få fikan i en korg och sedan kunna placera sig var man vill

  2. Så mysigt det ser ut! Jag tycker det är fint när barnen får komma nära djur och uppleva andra djur än katter och hundar.

  3. men så myssigt med att man får i korg! det ser ut som en fin picknick 🙂 myssigt att ni åkte tillbaka 🙂

  4. Vilket mysigt ställe. Det där fikat såg riktigt gott ut och vad härligt att gå runt och kunna klappa fåren.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: