Varbergs tropikarium

I Björkäng strax utanför Varberg, i en tidigare bensinstation, ligger på ett tropikarium. Det har inte funnits där tidigare år, så detta är första gången vi besöker det. Det ligger inom gångavstånd från stugan så det blev en kort promenad dit på morgonen. Vi var där en kvart efter det öppnade, men det var ändå ganska så fullt med folk. Nu under sommaren har det öppet varje dag. För vuxna kostar det 140 kr per person, barn kostar 70 kr, och barn under tre år går in gratis.
Det var faktiskt en väldigt rolig upplevelse. De hade olika sorters ormar, en krokodil, spindlar och skorpioner. Aporna sprang fritt upp på grenarna över en, och sköldpaddor gick runt på marken inne i små hagar. Det var silkesapor, döskalleapor och rödhandad tamarin. Om man ville betala en liten summa så fanns det burkar med mat till en del av aporna och sköldpaddorna om man ville mata. Det var även tillåtet att klappa sköldpaddorna, så självklart ville jag och Joakim klappa sköldpaddor. Melissa var lite mer restriktiv när det gällde att klappa, även om hon tyckte de var riktigt häftiga att titta på. De hade även insekter som man fick klappa, så jag har även klappat en kackerlacka idag! Det trodde jag aldrig skulle hända i mitt liv.
De hade även en stor Afrikans sporrsköldpadda vid namn Farbror Frej, som vi både matade och klappade. Det var även lite spännande när man kommer in i ett rum och ser ett gäng flygande hundar som hänger i ett hörn innanför dörren och kikade.

Det var en trevlig förmiddagsaktivitet, som passar både oss vuxna och Melissa. Det var inte ett särskilt stort ställe, och de hade även lite utställningar av stenar och vapen när man gick runt bland rummen. För oss kändes det som att det var värt pengarna då vi bara betalade för oss vuxna.

9 thoughts on “Varbergs tropikarium

Add yours

  1. Låter som en härlig dag! Själv har jag ormfobi så det har varit svårt för mig att gå på såna ställen med barnen men jag har gjort det.
    Fast jag hade nog aldrig klappat en kackerlacka!

  2. Vad mysigt. nu blev jag påmind om att på min lista som jag tappat bort om vad jag skulle göra i sommar stod Skansen och Skansen akvariet på den. Tack för påminnelsen

  3. Låter som en mysig dag. Brukar vara väldigt uppskattat hos barnen att kolla in djuren. Själv är jag så rädd för ormar så jag är aldrig ett bra sällskap på sådana ställen.

  4. Såna ställen är alltid bra att ta med barnen till, om det är seriösa ställen såklart… bra för barnen att veta mer om djur och natur.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: