Ser fram emot hösten

En del ska börja sin semester, andra är inne i semesterfirandet, medan andra har fått gå tillbaka till rutinerna. Vi tillhör de sistnämnda, och nu börjar vi även blicka framåt till vad som kommer hända under hösten. Vi lever i en oviss tid, och jag, som förmodligen många andra, hoppas innerligt att samhället kommer kunna öppna upp sig mer, färre restriktioner utan att det blir en ny våg. Men jag ser faktiskt fram emot hösten, och har en känsla av att den kommer föra mycket med sig. Jag tänker inte gå ner i någon höstdepression när regnet och rusket börjar komma, utan denna hösten ska jag se saker från den positiva sidan.

Tre enkla saker att se fram emot framöver:

  • Båttur på Göta kanal med familjen
  • Dop för Wilhelm
  • Barnens utveckling – snart är Wilhelm 6 månader och då känns det som att mycket mer börjar hända, och för att inte tala om Melissa som man ser utvecklas mer och mer för varje dag. Tänk hur mycket som hinner hända under en höst.

Nu börjar det bli dags att skörda i trädgården, och idag plockade jag en hel näve av egna tomater till kvällens fiskgratäng. Till och med Joakim, som inte tycker om tomater, testade och tyckte att de var okej. Så med andra ord, är de väldigt goda – det var de i alla fall enligt Melissa.

Ni som har läst gårdagen inlägg vet om att Joakim sa upp sig igår och ska satsa på eget företag. Det kommer bli en spännande, och förmodligen intensiv, höst men samtidigt så passar det bra i vårt liv att våga satsa nu. Vi har det bra ekonomiskt, vi har låga omkostnader och vi är i ett stabilt läge med familjen, och någon gång ska man våga ta steget och våga satsa. Så varför inte nu?

12 thoughts on “Ser fram emot hösten

Add yours

  1. Jag tror att ni kommer att få en toppenhöst! Att starta eget tar dock mycket tid, så förbered dej på att han kommer att jobba mycket.

  2. Egenordlat är alltid bäst. Smakar så mycket mer tycker jag. Ska bli spännande att följa er under hösten, med allt som händer nu.

  3. Jag plockade också av tomater igår. Så underbart ju. Hela handen doftar nyskördade tomater när man gör det. Göta Kanal slussade jag i för några år sedan. Det var en häftig upplevelse.

  4. Jag tycker att är lite svårt att planera för hösten då vi inte vet vad som händer i världen, Ja, det gör man ju aldrig, men du förstår säkert att jag menar Covid 🙂 Vi har pratat lite smått om att åka någonstans på höstlovet, då det är enda chansen då barnen är lediga, men jag vet inte… Vill kunna känna mig trygg.

  5. Det låter som ni kommer få en spännande höst framför er 😊 själv så återgår jag till timvikarie igen när skolan börjar och då vet man inte hur månaderna ser ut och hur många bokningar man får

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: