Ute på vift – gånger två

Fredag igen, och det känns som att tiden bara flyger förbi. Det här var första veckan tillbaka till vardagen och rutinerna har återigen infunnit sig. Jag tycker bara att dagarna försvinner lite väl fort just.

Bartolo var ute på vift igen

När vi gått en promenad efter att Joakim kommit hem så stannade jag vid lekparken med barnen, medan Joakim gick hem med Bartolo för att köra trimmer. Bartolo fick vara ute i trädgården som vanligt. Men nu hörde han mig och Melissa borta vid lekparken i området. Vid några tillfällen hörde vi honom skälla, och gny till. När vi ska gå ifrån lekparken möter vi en granne som säger att Bartolo flytt. Mycket riktigt, han sprang på grannens tomt, precis bredvid lekparken, på väg mot oss. Hälsade på deras hundar, och sedan for han upp i skogen bakom oss. Jag skyndade hem, lämnade barnen hos Joakim och berättade vad som hänt – han hade inte sett eller hört något då kan körde trimmer. Tog med mig sele och koppel, och tillsammans med grannen fick jag tag på honom inne i en annan grannes trädgård.

Vi gick och kollade runt staketet för att se vart han kunde tagit sig igenom, men vi hittade inget ställe. När jag gick ut med komposten svansade han efter, och gick han återigen till framsidan. Jag tänkte “nu ska jag ställa mig så jag ser hur han tar sig ut”, men när jag kom dit stod han redan på andra sidan. Så det var bara är gå efter honom igen, och jag fick tag på honom i lekparken. När vi kom tillbaka, så fick han ha sele och koppel på medan jag gick iväg och Joakim stod kvar. Då gick han fram till staketet, och tydligen är han så smärt att han kommer emellan hålrummen i staketet. Men nu har vi hittat vart han kan smita ut, ska vi åtgärda det i helgen, och tills dess får han inte vara ute lös i trädgården.

Väldigt pinsamt när han gör så, men som tur var så har vi väldigt förstående grannar. Vi har ju trots allt bara haft honom i fyra veckor, och han har gått ute själv i större delen av sitt liv, så nu kan det bara bli bättre.

8 thoughts on “Ute på vift – gånger två

Add yours

  1. Men nej rackarns då så busig man får vara då, men bra att ni nu verkar ha hittat vart han smiter ut så att ni kan hämma den risken =D, bra att han får vara kopplad tills dess

  2. Oh nej inte rymmare. De är inte lätta att få stopp på, det är ju lek för dem när vi jagar dem.
    Vi hade en tax, när jag var liten, som älskade att rymma. Gud vad min far har fått cykla efter honom för att få stopp på honom.

  3. De hittar alltid ett sätt att ta sig ut. Skönt att han hittas och kommer tillbaka. Förstår stt det blir staketfix i helgen.

  4. Hundar är smarta. Hade också en hund som rymde. Inte ofta, men ett par gånger. Hon lyckades ta sig ut ur låsta dörrar hon hur nu det gick till som. Rymde även från ett hunddagis en gång där jag jobbade. Pinsamt värre.

  5. Roligt att ni blivit med hund 😊
    Men inte så kul om han rymmer. Tur han inte var så långt bort.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: