Okategoriserade

Tillbaka till rutiner, eller?

Igår var det tillbaka till jobb, förskola, och min föräldraledighet fortlöper som vanligt. Helt plötsligt är man helt inne i rutinerna med de olika bestyren, lämning och hämtning, och allt som hör därtill. Det är skönt att komma tillbaka till rutinerna, och just nu känns det som att min energinivå är på topp. Vi har gjort en del på semestern, och tagit dagarna som de kommer, vilket är skönt – i mindre doser. Jag är en rutinmänniska även om jag älskar spontana infall och idéer. Det ena behöver väl inte utesluta det andra?

Det har inte varit något problem alls att justera våra rutiner lite så det passar med Bartolo som ska rastas. Joakim går upp lite tidigare på morgonen för en morgonpromenad, jag brukade alltid gå en runda efter jag lämnat Melissa och sedan efter lunch – så ingen stor skillnad där!

Saker bockas av på att göra listan

När vi kom tillbaka till rutinerna igen så kom verkligen energin till att göra saker tillbaka igen, då var semestern över och det var dags att kavla upp armarna. Jag tar mig an lite småjobb jag kan göra under föräldraledigheten, tränar, lagar puréer till Wilhelm, rensar och plockar här hemma. Idag har jag och Melissa också bakat blåbärsmuffins, målat och blåst en massa såpbubblor.

Han gjorde det!

Idag skedde det som jag och Joakim pratat mycket om under semestern, han sa upp sig! Han har en dröm om ett eget företag, och nu har han tagit steget att verkligen satsa på det. Så från och med första oktober kommer vi båda vara här hemma, Joakim ska komma igång med sitt företag och jag som föräldraledig.

detkaosvikallarvardag

14 kommentarer på ”Tillbaka till rutiner, eller?

 1. Hoppas det går bra för honom med företaget, alltid kul att våga satsa på sina drömmar, gott med muffins och det är skönt med vardagsrutiner

 2. Det är ett stort steg att säga upp den tryggheten som ett fast jobb är. Önskar att jag var lite modigare då vi kommer till det. Lycka till

 3. ja det är konstigt o va tillbaka till rutinerna men samtidigt skönt. det tar en tid o komma tillbaka i det.

 4. Grattis till Joakim och lycka till. Vad spännande.
  Det är skönt med semester men skönt när man kommer tillbaka till rutiner igen. Jag tyckte det var otroligt skönt när barnen var mindre. Nu när man inte har barn hemma lite funkar det lite annorlunda. Dock måste man ha rutiner för att fungera
  Kram Kajsa

 5. Gott med muffins. Vi är inte riktigt tillbaka ännu i rutinerna men det kommer väl när T börjar skolan igen och det sker inte förrän först nästa fredag.

 6. Så härligt när man vågar tro på sina drömmar. Stort lycka till!
  Rutinerna här är helt ur balans känns det som, men man får hoppas att det rättar till sig när skolan börjar.

 7. Bellis börjar skolan på onsd, men hon har smygstartat lite på fritis igår och idag. Men jag känner nu också att nu vill jag allt sätter igång igen och att vi får våra rätte rutiner igen jag börjar känna att jag nästan blir trött och slö nu av detta.

 8. Wow, grattis och lycka till åt din mans nya utmaningar! Jag som är gift med en som driver eget vet att det är mycket jobb och emellanåt tufft. Men det är också en väldig frihet och jag kan tänka mig att det främjar din mans kreativitet 🙂

  Ser lite fram emot rutinerna som kickar igång nästa vecka med skola, träningar osv, även om jag älskat att vara ledig hela sommaren!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka till toppen
%d bloggare gillar detta: