Lycka i svampskogen

Efter en lång natt med många uppvaknanden, en snorig Wilhelm och nu även en förkyld Joakim, så bestämde vi oss att ge oss i skogen på förmiddagen för att testa svamplyckan. Första stället hittade vi bara någon enstaka kantarell, så vi packade in oss i bilen igen och åkte vidare. Vi tog oss till ett av våra andra ställen, där kryllade det av svampar i alla dess former, dock såg det dåligt ut med kantareller som vi var på jakt efter. Wilhelm tyckte det var jättekul att hänga på mig och titta på alla träd. Melissa följde snällt med i skogen och Bartolo var överlycklig att vara i skogen.

Till slut ropar Joakim på mig i skogen att han hittat trattkantareller! Min första tanke var “va? Redan?” Men visst var det trattkantareller – i mängder! Vi plockade, plockade och plockade. Det var till och med så att vi fick lämna för en del för att inte rensningen skulle ta för lång tid, och så får de växa till sig lite till nästa svampplockning. Vi blev minst sagt nöjda med dagens svampplockning – fint väder, härlig skogspromenad och självklart massvis med trattkantareller.

Det blev självklart mycket trattkantareller på kvällens hemgjorda pizza. Resten har hamnat i svamptorken.

9 thoughts on “Lycka i svampskogen

Add yours

  1. Men åh så gott. Blir lite avundsjuk när jag ser hela den baljan med favoritsvampen.

    Hoppas ni fått sova bättre i natt och att ni slipper förkylningar nu

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: