Veckans fem positiva

På söndagar brukar Mina göra en lista över veckan fem positiva. Det är upplyftande att läsa, och ger chans att reflektera över positiva saker i vardagen. Och det får en också att uppskatta det man har och glädjas över både stort och smått här i livet – något som nog de flesta av oss faktiskt behöver bli bättre på. Helt enkelt att sprida lite mer positivitet i livet.
Denna söndag tar jag tillfället i akt och väljer ut 5 positiva saker i veckan som gått.

 1. Lyxen av egenodling
  Det är hur underbart som helst att kunna gå och plocka egenodlade körsbärstomater och kryddor i sin egen trädgård när man behöver dem. Den här veckan har många tomater mognat och både jag och Melissa har frossat i tomater. Dessutom har jag plockat av och torkat både oregano och dragon inför höstens och vinterns matlagning.
 2. Träning som har blivit av
  Allt träning som man faktiskt gör ska man vara glad över, även om det bara är en kort stund. Denna vecka har det varit både ett tabatapass på altanen, och en löptur i spåret.
 3. Lyckats göra bra val med mitt sötsug
  Jag kan få väldiga sötsug emellanåt, men denna veckan har jag tacklat det väldigt bra och ger mig själv en klapp på axeln. Det har varit vindruvor, majskakor och bars som har fått hamna i min mage i stället, och i helgen fick det bli lite sockerfritt godis som passade utmärkt på att mumsa på.
 4. En egen stund bara för mig själv
  På kvällarna efter att Melissa har gått och lagt sig så brukar jag och Joakim ha lite tid där vi passar på att göra saker som vi inte hunnit med under dagen eller saker vi vill göra. Joakim brukar ta sig ut i garaget och meka bil, och den senaste tiden har jag mest suttit och jobbat den där timmen. Men under veckan tog ett sådant tillfälle att bara ägna mig åt mig själv. Jag kurade ihop mig i soffan under filten med en stor kopp te, slappnade av, slökollade på serier och BARA VAR. Det är sällan jag gör något sådant, och jag borde bli bättre på att ta sådana tillfällen i akt.
 5. Svamplycka i skogen
  Självklart kommer gårdagens tur i skogen med på listan. Det var skönt väder, vi gav oss ut i skogen och fick en härlig promenad. Till en början såg det dåligt ut när det kom till kantareller, och när vi var nära på att ge upp dagens jakt så ropar Joakim att han hittat trattkantareller. Som vi plockade och plockade. Vi blev minst sagt nöjda och det trattkantarellen på kvällens hemgjorda pizza.

Det var några av de positiva sakerna från min vecka, vad har varit positivt under din vecka?

12 thoughts on “Veckans fem positiva

Add yours

 1. Vad härligt det låter att du både fått lite ordning på sockersuget och gett dig själv egentid vilket är så viktigt när man har flera yngre barn hemma vid

 2. Vad kul att du plockar fram fem positiva denna vecka ❤ Egentid och hemodlat är positiva punkter som är väl värda att lyfta. Väntar fortfarande på att mina tomater ska mogna. Ha en fin vecka.

 3. Det mest positiva var nog att vi stod på loppis igår och fick iväg ytterligare grejer. Nu är det inte mycket kvar att smågrejer och prydnadssaker här hemma 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: