Sjukstuga och nu kanske en kamp är över

Fredag och tredje dagen med två sjuka barn här hemma. Det snoras och hostas men för övrigt är de relativt pigga – Wilhelm sover dåligt på nätterna när han är förkyld. Joakim var hemma onsdag och torsdag för vab så jag skulle kunna göra färdigt lite jobb som närmade sig deadline. Jag är föräldraledig på 75% och resterande 25% jobbar jag med mitt egna företag.

De senaste dagarna har varit mycket pyssel, bokläsning och mys i soffan. Men vi har även städat huset, klippt gräset och varit ute och sprungit. Jag och Melissa har plockat kryddor i slänten som nu är torkade, och jag har gjort en omgång fermenterat te med smak av hallon och citronmeliss.

Nu kanske det vänder…

Men igår hände något som jag inte alls var beredd på! Jag skulle bada Wilhelm, och då kom Melissa och sa att hon också ville bada. De senaste månaderna har hon totalvägrat och bara skrikit när man sagt att hon måste duscha eller bada. Det har till och med varit så att jag behövt stå och hålla henne i duschen så Joakim ska kunna tvätta av henne. Så jag tänkte jag skulle testa, spolade upp vatten i badkaret – och hon badade! Jag lät duschmunstycket vara på med svag stråle, och hon lekte med den, fyllde muggar och duschade av sig själv medan jag badade Wilhelm bredvid. Jag fick till och med tvätta håret utan skrik eller att hon försöker springa iväg när det kom vatten i ansiktet. Hon har fått vara med mig och duscha flera gånger nu och spolat på mig med vatten, och efter mycket om och men har jag fått spola lite på henne också. Men vem vet, nu kanske vänder det äntligen så man kan slippa en av alla kamper vår envisa tjej bjuder på.

Hoppas bara att tandborstningen vänder snart också. Har era barn haft något som de absolut inte ville göra, eller minns ni om det var något ni vägrade göra?

14 thoughts on “Sjukstuga och nu kanske en kamp är över

Add yours

  1. Envisa barn kan vara tuffa att uppfostra, men den järnviljan de har kommer de långt. Skönt att hon ville bada igen och hade kul.

  2. Här var det tvärtom. Ena sonen var tvungen att bada varje kväll för att kunna koppla av. Lite drygt…. men det är fortfarande i badkaret har stressar ner och nu är han 28 🙂

  3. Bellis hade också en period med att vägra duscha och att det vart alltid tjaffs och bråk innan det var gjort liksom. Så skönt att det gick över denna ggn, kanske ni hittat ett sätt nu då =D

  4. Vad för företag är det du har? Skönt att du har läst lite böcker det är ju så mysigt, vet inte om det är samma sak för Melissa men även nu som vuxen tycker jag inte om blött hår, men var nog lite värre när jag var barn😂

  5. Duscha hade vi aldrig som problem däremot så ogillade ena sonen nr han var 2 -4 kanske att gå på offentliga toaletter. Förskolans gick bra men andra. tills han en dag sa att mamma nu finns det inga monster på äckeltoaletter längre. Krya på er där hemma

  6. va tråkigt att det är sjuka, inget kul o va det. men bra att du kan sysselsätta dej med bakning:) det som är så roligt 🙂

  7. Men fy vad jobbigt när barnen är sjuka hoppas att dom pignar på sej snart🙂 härligt att hon ville bada i alla fall

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: