Fullspäckad dag avslutas med en löptur

Andra dagen den här veckan och idag har det varit fullt upp från början till slut. Melissa var tillbaka på förskolan idag, och när jag frågade personalen om hur det kommer se ut med timmar framöver så sa dem att de förmodligen kommer gå upp till 4 timmar per dag igen efter 1 september, så Melissa får vara där mellan 9-13 vilket är så mycket bättre än 8-11 som hon har nu. Då får hon även lunch, vilket också underlättar.

Idag bockades flera saker som behövdes göras. Wilhelms doppresent är beställd, och tvättberget som behövde vikas blev gjord och inlagd i respektive garderob. Bortsett från Joakims, jag kan vika hans kläder men jag vägrar att lägga in det i hans garderob. Där är en princip jag har – han är en vuxen man, han kan göra det själv. Jag tänker inte dalta med min man som jag vore hans mamma.

Ny barnmat gjordes till Wilhelm, och på torsdag blir han 6 månader vilket innebär att nu kan man introducera fler livsmedel och göra maten desto roligare. Idag blev det puré på morot, kålrot och kyckling, och en fruktpuré på äpple, nektarin och blåbär.

Dagens träning blev två varv i spåret med Bartolo. Han blir bättre och bättre på att springa med mig, men han har fortfarande inte riktigt hittat rätt tempo vilket gör att det blir lite som intervaller. Och att springa med hund tar på helt andra muskler när man måste bromsa på ett annat sätt när den drar i nerförsbackarna. Joakim tog ett lugnt varv utan hund, han tänkte han skulle vara lite försiktig då han tog sin andra spruta idag. Hoppas att han slipper biverkningar, han mådde bra sist men vi får väl se hur han mår imorgon.

Ni som läste inlägget nu kanske en kamp är över, där jag skrev om att Melissa efter vägrat duscha/bada verkar komma till sans med det. Idag på eftermiddagen bad hon om att få bada, och efter vår springtur fick hon hoppa i badet. Så nöjd hon var, simmade runt i badkaret. Så nu kan jag nog säga att det faktiskt har vänt!

Hur har er tisdag varit?

13 thoughts on “Fullspäckad dag avslutas med en löptur

Add yours

  1. Å vad skönt om det blir andra tider för M! Så mycket bättre att inte behöva stressa på morgonen för det är inte mycket man hinner på de där tre timmarna…
    Vad duktig du är som förbereder mat till lillkillen!

  2. Min tisdag blev en repris på måndagen. VI bygger så mycket vi kan innan det ska börja regna inatt. Å nu ska det regna i nästan en vecka 🙁

  3. Det var roligt att göra sin egna. barnmat i alla dess varianter. Flitig dag du haft med alla ingredienser. Själv har jag hunnit jobba. handla, lagat mat och varit en sväng hos mamma. Nu blir det TV en liten stund innan sängdags
    Kram Kajsa

  4. Ohh skönt att hon verkar vara tillfreds med bad och dusch och ja det underlättar ju mycket då de får äta på förskolan och jag tycker ju som så med att man betalar ju mycket för att ha dem på förskolan med, så då känns det ju också bra då de får stanna över maten. Skönt med löptur

  5. Kul med introduktion av ny mat. Det är kul när de kan börja äta och det är så kul att göra egen mat. Tänk vad fort tiden går. Skönt med en löpte för att avsluta dagen.

  6. Skönt att hon har lite mer tid på förskolan så att du har mer tid till annat 🙂 härligt att du har bockat av en del på listan som ska göras 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: