Clickbait

En miniserie på Netflix med 8 avsnitt, där varje avsnitt är mellan 43-50 minuter långa. Rekommenderad ålder från 16 år. Amerikans kriminal/thrillerserie med bland annat Betty Gabriel, Zoe Kazan, Adrian Grenier och Pheonix Raei i huvudrollerna.

Nick Brewer är en make, far till två barn och fysioterapeut som jobbar på ett sportcentrum. Dagen efter att firandet av hans mammas födelsedag slutat i bråk, ser hans syster Pia en film på internet där en blåslagen Nick håller upp skyltar där det står att han misshandlar kvinnor och att när filmklippet når 5 miljoner visningar kommer han att dö. Pia visar klippet för Nicks fru, Sophie, som hon inte kommer överens med, och de tillsammans med polisen börjar leta efter Nicks kidnappare under tidspress då antalet visningar skenar iväg. Samtidigt börjar frågor ställas om innebörden skyltarna. Familjens liv vänds upp och ner, sanningar kommer till ytan samtidigt och alla börjar undra om Nick verkar var den snälla och kärleksfulla man som han framstått vara. Hatet sprider sig på nätet och familjen hängs ut både i media och på internet. Och frågan kvarstår, har Nick verkligen gjort allt han anklagas för?

En riktigt spännande serie där man får följa en person för varje avsnitt, som bland annat systern, kommissarien, frun, sonen och reporter, och följa hur historien fortlöper och deras roll i det hela. Den var spännande rakt igenom, och hade sina tvister. Den får en även att tänka till hur lätt det är idag att låtsats vara någon annan på internet, och hur lätt andra människor kan få tag i informationen om en. Jag tycker även att det ger en bild av den tragiska verkligheten som finns i dagens samhälle – att vi blir avhumaniserade när vi är på andra sidan skärmen. Det delas bilder, filmer och annat på nätet som inte alls borde finnas där. Folk kan tycka det intressant, spännande eller rent ut sagt roligt att läsa eller lägga sig i andras privatliv, utan att faktiskt reflektera över de faktiskt påverkas av situationen.

En spännande serie som vi sträcktittade då vi fastnade i den direkt.
Serien får ⭐⭐⭐⭐⭐

Har någon av er sätt den? Vad tyckte ni?

Bild lånad från TV.nu

8 thoughts on “Clickbait

Add yours

  1. Jag har inte sett den men har sett den som rekommendation på Netflix. Får kanske ge den en chans trots att thriller inte är min genre.

  2. Ohh men du tackar så mycket för tips och info, =D Vi är i full gång och kikar serien Fauda och det roliga var att vi trodde det var 1 säsong som vi nu sett klart. Nähäe det är 3 säsonger ojdå likom. Vi brulkar välja bort så långa serier för det blir lite tradigt.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: